Vegansk mac and cheese

Kan vi byde på sådan rigtig omgang comfort food og snasket skålfuld mad? Så skal du prøve vores opskrift på vegansk mac and cheese. Vi har lavet saucen som en bechamel men på ærtedrik for en vegansk version. Osten kan du selv vælge, om den skal være vegansk eller ej. Vi lover dig dog, at den vil gå rent ind hos familien. For hvem kan ikke lide pasta og ost? Det kan vi i hvert fald godt.
Opskrift på vegansk mac and cheese
Hvis du aldrig har lavet mac and cheese før, så består det af pasta overhældt med en ostet bechamelsauce og toppet med mere ost. Det er en cremet pasta, der bages i ovnen med et sprødt lag på toppen. Bechamelsauce laves klassisk på mælk, men vi har brugt vores gode Ærtedrik Barista, der gør den vegansk og laktosefri. Osten kan du som sagt vælge vegansk, og vælger du det, vil vi også anbefale at tilsætte lidt nutritional yeast for en mere ostet smag. Vi har tilføjet spinat og løg også for at få indkorporeret lidt grøntsager i og vil anbefale at servere en frisk salat til, da det er en lidt tungere ret.
Er du på udkig efter mere inspiration, så kig endelig på alle vores opskrifter med plantedrik.

Mac and cheese med spinat
Denne portion vegansk mac and cheese smager simpelthen så dejligt. Vi har tilsat frisk spinat – både for udseende, saftighed og smag. Men vil du tilsætte endnu mere grønt eller måske bare noget andet end spinat, så kan du fx koge små buketter af blomkål eller broccoli sammen med pastaen og vende med. Det kunne også være noget mere friskt som tomater eller måske noget cremet som græskar eller søde kartofler. Det kan kun blive godt.
Vil du se, hvordan man laver denne pastaret? Check vores Instagram reels.

Vegansk mac and cheese
Ingredienser
- 250 g pasta
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 250 g frisk spinat
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk smør evt. vegansk
- 2 spsk hvedemel
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 4 dl Dryk Ærtedrik Barista
- 1 håndfuld krydderurter fx estragon eller persille
- 1 tsk dijonsennep
- 175 g revet ost evt. vegansk
- muskatnød
- 1 dl panko rasp
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog pasta i saltet vand efter anvisningen på pakken – de skal være al dente. Hæld vandet fra.
- Hak løg og hvidløg og steg i olivenolie ved middelvarme et par minutter.
- Tilsæt spinat og lad det falde sammen.
- Rør grøntsagsbouillonterningen ud i 1 dl kogende vand.
- Smelt smør i en gryde og pisk melet i. Rist under omrøring i et par minutter, så melsmagen forsvinder.
- Tag gryden af varmen og pisk bouillonvandet i, til det tykner.
- Kom gryden tilbage på varmen og pisk ærtedrikken i lidt ad gangen. Kog op til sidst så det tykner – pisk hele tiden.
- Rør en håndfuld af osten i. Smag til med estragon, peber, salt, lidt fintrevet muskatnød og sennep.
- Kom pasta og spinatblandingen i et ildfast fad. Hæld saucen over og top med resten af osten og panko raps.
- Bag din mac and cheese ved 215 grader i cirka 15 minutter, til den er sprød og gylden på toppen.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!