DRYK er en stærk kombination af attitude, handling og god smag

om dryk

DRYK er et dansk brand og er mere end bare plantedrik. DRYK er skabt med respekt for naturen og er et skridt i den rigtige retning, for at sikre en grønnere og mere bæredygtig fremtid. Vores plantedrikke er udviklet ud fra en vision om at skåne naturen og klimaet, både nu og fremover. Vores ambition er, at udbrede viden og kendskab om plantedrikke verden over. Sammen med vores kunder, bidrager vi til en grønnere livsstil og et grønnere miljø.

DRYK udvikler 100% plantebaserede produkter, skabt af de bedste, skandinaviske råvarer. Vi værner om produktionen af disse råvarer og går aldrig på kompromis med produkternes kvalitet, smag og performance. Sortimentet består i dag af seks forskellige varianter af plantedrikke, og kvaliteten er blandt den bedste i verden. DRYK har i særdeleshed oplevet stor succes på kaffemarkedet, grundet produkternes evne til at performe.

Hos DRYK er vi på en mission. En mission om at skabe produkter, der fører os alle tættere på naturen. Når du vælger DRYK, eller et hvilket som helst andet plantebaseret produkt, så vælger du klimavenligt og bæredygtigt. Udviklingen af plantedrikke foregår med respekt for naturen. Vi tager hensyn til bevaring af den vilde natur og bidrager til den grønne omstilling. Hvordan vi kan sige, at vores plantedrikke er mere klimavenlige, kan du læse om på vores klima-side.

Plantekost vinder frem hele verden over. Vi vil gøre vores, til at skabe et stærkt landbrug i Danmark, der skal understøtte denne udvikling. Vi vil være med til, at skabe en grønnere fremtid. Fremtiden er plantebaseret.

Idéen om DRYK

Tanken om DRYK starter i stifter Christian Christensen og Marina Hansens hjem på Stevns. Missionen er at fremstille plantedrikke af høj kvalitet, som samtidig får forbrugeren så tæt på naturen som muligt. Målet er at plantedrikkene skal erstatte mælk, for at reducere animalsk produktion og dermed fremme klima og biodiversitet.

Udvikling af DRYK's plantedrikke

Efter grundig research og benarbejde, vælger DRYK, at indgå i et samarbejde med en leverandør i Sverige. Trensum indfrier de høje krav til råvarer, produktion og kvalitet, som DRYK står for.

DRYK bliver etableret

DRYK bliver stiftet i januar 2020. I februar samme år, slåes dørene op for salget af plantedrikke. Størstedelen af de produkter du finder hos DRYK i dag, har været med helt fra start; Havredrik, Havre Barista, Ærtedrik, Ærte Barista og Havre Kakao.

Første DRYK produkter ankommer

De allerførste paller med DRYK plantedrikke, bliver leveret til virksomhedens første adresse i Stevns. De første kunder, var blandt andet Bornholms Ismejeri og Rødvig Kro- og Badehotel.

Et minde i DRYK's historie

Kun få måneder inde i DRYK-eventyret, går Marina desværre bort efter et kræftforløb. Christian vælger at ære ‘Mina’, som hun blev kaldt, ved at fortsætte deres fælles mission, om at udvikle plantedrikke af høj kvalitet, som bidrager til den grønne omstilling. Det der driver Christian yderligere er, at kunne sige til sine børnebørn; “jeg gjorde hvad jeg kunne, for at give jer en grønnere verden”  

Første eksportaftale

DRYK indgår stor eksportaftale med Kina. Det blev startskuddet på DRYK’s eksporteventyr.

Eksport og salg af DRYK vokser

Interessen for vores plantedrikke i udlandet er ikke til at tage fejl af. I løbet af det første år, begynder DRYK at eksportere til 20+ lande. Efterspørgslen mærkes også på det danske marked, hvor vi har indgået samarbejder med mange leverandører og kunder.

Rykker til nye lokaler på Køge Havn

DRYK vokser og må rykke ud af de hjemlige omgivelser og ind i nye lokaler på Køge Havn. Lageret forbliver på Stevns.

DRYK bliver bemærket - Priser 2021

Vinder Food Startup Of The Year

Finalist Danish Design Awards 2021 - Save Ressources

Nomineret EY Entrepreneur Of The Year - Start-up/Scaleup

Mini plantedrikke

DRYK tilføjer mini plantedrikke på 250 ml til sortimentet. De skal være lette at have med på farten til at få stillet tørsten. De kommer i varianterne Havre Barista og Havre Kakao. Havre Barista Mine bliver udfaset i starten af 2023, mens Havre Kakao Mini stadig er at finde i sortimentet.

DRYK og Den Danske Naturfond

I marts 2022 indgår DRYK et samarbejde med Den Danske Naturfond, som er helt ideelt for DRYK's værdier, der baserer sig på bæredygtighed og biodiversitet. For hvert solgte DRYK-produkt i Skandinavien, donerer DRYK et beløb til frisættelse af dansk natur. Hver donation svarer til arealet på bunden af en DRYK karton og tilsammen bliver det til en del fri natur.

Flere skulderklap til DRYK - Priser 2022

Vinder Årets PlanteVækst Iværksætter

Vinder Culinary Action! On The Road

Nomineret EY Entrepreneur Of The Year - Start-up/Scaleup

DRYK i dag

I dag huser DRYK 14 ansatte, hvor størstedelen findes på kontoret på Køge Havn. Vores plantedrikke eksporteres nu til +20 lande, men vi har ambitioner om mange flere. Vores samarbejde foregår primært med professionelle baristaer og førende caféer. Vi har samtidig også salg til private gennem vores egen webshop og forhandles også hos samarbejdende kunder.

DRYK's første økologiske variant lanceres

DRYK’s første økologiske plantedrik ser dagens lys til juni 2023.

Fremtiden for DRYK

DRYK er i dag fortsat en ambitiøs dansk virksomhed, hvis mission er at udvikle produkter med respekt for naturen. Og visionerne er større end det. Vi har planer om at udvikle et stort produktionsanlæg på Stevns, hvor det hele begyndte. 

Priser 2023

Vinder Iværksætterprisen Køge Kommune

Nomineret EY Entrepreneur Of The Year

Scroll to Top