Opskrift

Dalgona iskaffe med havredrik

Hvis du ikke allerede ved det, så er det her altså sommerens iskaffe. Det er den bedste iskaffe med havredrik. For hvad skal en iskaffe egentligt kunne? Efter vores mening skal den være iskold og smage af kaffe (selvfølgelig). Men den skal også være cremet, blød, luftig og læskende. Og så skal den indholde Dryk plantedrik, for det gør den kun bedre. Vi elsker jo kaffe her hos Dryk, så om sommeren bliver vi nødt til at skifte den ud med en kold én af slagsen. Især på varme dage.

Opskrift på dalgona iskaffe med havredrik

Iskaffe med vores barista varianter er, hvis du spørger os, den bedste måde at få iskaffe på. Barista drikkene bidrager med fedme og sødme, og du kan både bruge vores DRYK Havre Barista eller DRYK Ærte Barista. Er du mere til lidt mindre fedme, kan du sagtens benytte vores DRYK Havredrik eller DRYK Ærtedrik.

Det tager ingen tid at lave denne iskaffe, og både din og dine gæsters smagløg vil takke dig. Du går nok aldrig tilbage til en almindelig iskaffe igen. Så er du advaret.

Dalgona iskaffe med havredrik

Dalgona kaffe

Mon du har undgået at støde på denne Dalgona kaffe? Den gik viralt på Instagram forrige sommer. Den smager bestemt ikke dårligere med plantedrik i form af enten havre eller ærte.

Hvorfor er en Dalgona iskaffe så god? Jamen den består af en cremet og intens kaffeskum, der laves ved at piske instant kaffe, sukker og en smule vand op. Den danner den lækreste kaffeskum. Skummet toppes på plantedrik og isterninger i et glas, og så rører man rundt og får en ultra cremet iskaffe. Mængden af plantedrik kan du selv styre, da vi formentlig har forskellige præferencer, når det kommer til kaffestyrke.

Vegansk og plantebaseret iskaffe

Den berømte dalgona kaffe er populær, og det forstår vi godt. En cremet, skummende iskaffe er perfekt i varmen, og den smager i vores mening endnu bedre med Dryk. Opskriften er til 3-4 glas.

Dalgona iskaffe med havredrik

Den berømte dalgona kaffe er populær, og det forstår vi godt. En cremet, skummende iskaffe er perfekt i varmen, og den smager efter vores mening endnu bedre med Dryk. Opskriften er til 3-4 glas.
Antal 4 personer
Forb. tid 5 minutter

Ingredienser
  

  • 4 spsk instant kaffe
  • 4 tsk sukker
  • 4 spsk vand
  • Isterninger
  • Dryk plantedrik ærtedrik, havredrik eller barista - efter egen smag

Sådan gør du
 

  • Kom kaffe, sukker og vand i en skål eller høj beholder.
  • Pisk med elpisker til luftig, lyst og cremet skum. Det tager et par minutter.
  • Kom en lille håndfuld isterninger i hvert glas og top med din yndlings Dryk plantedrik. Mængden afhænger lidt af din kaffesmag, så prøv dig frem. Se billeder for guide.
  • Top med cirka 2 spsk kaffeskum per glas og rør rundt.
  • Smag evt. til med mere skum eller Dryk.

Scroll to Top