Dalgona iskaffe med havremælk

Hvis du ikke allerede vidste det, så er det her altså sommerens iskaffe. Det er den bedste iskaffe med havredrik. For hvad skal en iskaffe egentligt kunne? I vores mening skal den være iskold og smage af kaffe (selvfølgelig). Men den skal også være cremet, blød, luftig og læskende. Og så skal den indholde Dryk plantedrik, for det gør den kun bedre. Vi elsker jo kaffe her hos Dryk, så om sommeren bliver vi nødt til at skifte den ud med en kold én af slagsen. Især på varme dage.

Opskrift på iskaffe med havredrik

Iskaffe med havredrik eller ærtedrik er, hvis du spørger os, den bedste måde at få iskaffe på. Havredrikken bidrager med fedme og sødme, og du kan både bruge vores klassiske Havredrik eller Havredrik Barista for en lidt mere cremet iskaffe. Mange vil måske kalde det en iskaffe med havremælk, men vi må ifølge lovgivningen ikke bruge ordet “havremælk”, og derfor hedder det havredrik. Er du mest til ærtedrik, fungerer den lige så godt i en iskaffe som denne.

Det tager ingen tid at lave denne iskaffe, og både din mave og alle andres maver vil takke dig. Du går nok aldrig tilbage til en almindelig iskaffe igen. Så er du advaret.

Er du på udkig efter mere inspiration, så skal du endelig tjekke vores opskrifter med plantedrik ud.

Dalgona kaffe

Du har virkelig været dygtig, hvis du har undgået at støde på denne Dalgona kaffe. Den gik nemlig næsten viralt på Instagram forrige sommer, hvor alle lavede den. Nu er det vores tur, og den smager altså bestemt ikke dårligere med plantedrik i form af enten havre eller ærte.

Hvorfor er en Dalgona iskaffe så god? Jamen den består af en cremet og intens kaffeskum, der laves ved at piske instant kaffe, sukker og en smule vand op. Det føles næsten som en kemisk reaktion, for det danner den lækreste kaffeskum. Skummet toppes på plantedrik og isterninger i et glas, og så rører man rundt og får en ultra cremet iskaffe. Mængden af plantedrik kan man selv styre, da vi formentlig har forskellige præferencer, når det kommer til kaffestyrke.

Vegansk og plantebaseret iskaffe

Vores version af Dalgona kaffen er en vegansk og plantebaseret version. Vi bruger nemlig havredrik eller ærtedrik, hvor man normalt ville bruge mælk fra køer. Det giver den samme cremede kaffe – det er bare en mere bæredygtig version. I vores mening smager den også bedre.

Vil du se, hvordan du laver denne iskaffe? Så skal du besøge vores reels på Dryk Instagram.

Dalgona iskaffe med havredrik

Den berømte dalgona kaffe er populær, og det forstår vi godt. En cremet, skummende iskaffe er perfekt i varmen, og den smager i vores mening endnu bedre med Dryk. Opskriften er til 3-4 glas.
Forb. tid 5 min
Ret Drikke
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 spsk instant kaffe
  • 4 tsk sukker
  • 4 spsk vand
  • isterninger
  • Dryk plantedrik ærtedrik, havredrik eller barista – alt kan bruges

Sådan gør du
 

  • Kom kaffe, sukker og vand i en skål eller høj beholder.
  • Pisk med elpisker til luftig, lyst og cremet skum. Det tager et par minutter.
  • Kom en lille håndfuld isterninger i hvert glas og top med din yndlings Dryk plantedrik. Mængden afhænger lidt af din kaffesmag, så prøv dig frem. Se billeder for guide.
  • Top med cirka 2 spsk kaffeskum per glas og rør rundt.
  • Smag evt. til med mere skum eller Dryk.
Keyword Iskaffe, Kaffe

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering