Havredrik – en behagelig smag med let sødme

Køb DRYK havredrik på shop.dryk.dk

Ingredienser:
Havrebase (vand, havre 10%), rapsfrøolie, bærestoffer: (calcium carbonat, calcium fosfat), salt, vitaminer (D3, riboflavin og B12).

Næringsindhold pr. 100 ml:
Energi: 209 kJ/50 kcal
Fedt: 1,2 g
– Heraf mættede fedtsyrer 0,1 g
Kulhydrat: 8,5 g
– Heraf sukkerarter: 3,7 g
Protein: 0,9 g
Salt: 0,1 g
Vitamin D: 20%* – 1,0 µg
Riboflavin: 15%* – 0,21 mg
Vitamin B12: 15%* – 0,38 µg
Calcium 15%* – 120 mg
*procent af referenceindtag
Beta Glucan: 0,4 g/100 ml

Hvis du spørger os, så laver vi verdens måske allerbedste plantedrik. Dryk Havredrik har en behagelig smag med let sødme og en dejlig konsistens, og du kan bruge den på samme måde, som du normalt bruger komælk.

Dryks plantedrikke er produceret af rigtig havre i modsætning til mange andre plantedrikke som produceres af nedkogt plantesirup. Vi tilsætter heller ikke sukker – det er havrens naturlige sødme, du kan smage. Havren kommer fra marker i Norden – fra det sydlige Finland henover Mellemsverige, sydlige Norge og Nordjylland, og drikken produceres i Sverige.

Næringsindhold i Dryk Havredrik

Ingredienserne i vores havredrik består af en base af havre og vand. Derudover tilsætter vi en smule rapsfrøolie, calcium og vitaminer som D og B12 for en mere næringsrig drik. Næringsindholdet pr. 100 ml er henholdsvis 209 kJ / 50 kalorier. Samme mængde indeholder 1,2 g fedt og 8,5 g kulhydrater, hvoraf 3,7 g er naturlige sukkerarter fra havren.

Havredrik med tilsat calcium og D-vitamin

Vi har i Dryk valgt at bruge rigtig havre til forskel for mange andre, der bruger havresirup som base for deres havredrik. Der er helt naturligt næringsstoffer i havre – både calcium, D-vitamin, B12 vitamin og betaglukaner – et kostfiber, du blandt andet finder i havre. Når du bruger rigtig havre kan næringsindholdet skifte fra høst til høst. For at sikre, at vi kan tilbyde jer den samme drik hver gang, og at det matcher det næringsindhold, du ser på kartonen, måler vi sammensætning i hver portion og sørger for, at der altid er det samme indhold i.

Er det en glutenfri havredrik?

Lige meget hvilken af vores havredrikke, du vælger, så er indholdet af gluten meget lavt. Hvis vi tager vores havredrik som eksempel, så er der mindre end 100 ppm gluten (mg/kg produkt), der svarer til mærkningen “meget lavt glutenindhold”. Det er derfor næsten så tæt på glutenfri havredrik som muligt. Vil du have en drik, der er 100% glutenfri, så kan vi anbefale vores ærtedrikke.

Er den økologisk?

Vi bruger havre, der er dyrket efter økologiske dyrkningsmetoder. Men vi må ikke kalde vores drikke økologiske. Og hvorfor ikke? Vores havredrikke er lavet på rigtig havre, og det betyder, at vi er nødt til at tilsætte vitaminer til det færdige produkt for at få et ens produkt hver gang. Læs mere om dette længere oppe ved afsnittet om vitaminer. Netop på grund af dette fortæller lovgivningen, at man ikke må kalde det en økologisk havredrik. Mange af de økologiske plantedrikke på markedet består ikke af rigtig havre men af hydrolyseret havresirup, som efter vores mening ikke har meget med havre at gøre. Du kan læse meget mere her. Det er vigtigt for dig som forbruger at vide.

Det siger kunderne

Der er heldigvis rigtig mange af jer, der elsker vores plantedrikke lige så meget som os.

Jeg bestilte en havremælk, ærtemælk og ærtekakao fra DRYK, og jeg blev fan med det samme!
Super lækre plantemælk, der ligger i den rigtig gode ende på markedet.

– Dennis

Havredrikken er så god, at den nu erstatter mælk herhjemme”.

– Birgitte

Der findes plantedrikke i supermarkedet og så findes der Dryk. Vi har prøvet alle varianter – Dryk topper hver gang.”.

– Jacob

Som en stor fan af havremælk har jeg været utrolig tilfreds med Dryk. Vi drikker her i husholdningen kun Dryk, og vi er især glade for Havredrik Barista. Det skal også siges at  kakaoprodukterne også nydes med stor fornøjelse!

Kun god kritik herfra.

– Anna

Havredrik og ikke havremælk

EU har besluttet, at plantedrikke ikke må kaldes eller sælges som mælk, fordi der ikke er mælk i produktet. Det vil sige, at fx ordene havremælk og ærtemælk ikke må bruges, og at vi i stedet skal kalde det havredrik og ærtedrik. Også selvom vi måske bruger drikkene dér, hvor vi normalt ville have brugt komælk, så skal det stadig betegnes som en drik.

Køb DRYK havredrik, ærtedrik og kakao på shop.dryk.dk

Hvordan kan Dryk havredrik anvendes?

I forlængelse af ovenstående kan du bruge Dryk Havredrik alle de steder, hvor du normalvis ville have brugt komælk og i mange tilfælde også vand. Det vil sige, at hvis du skal have mælk i kaffen, så kan du bruge havredrik. Bager du en kage eller boller og skal bruge henholdsvis mælk eller vand som væske, så kan du erstatte med havredrik. Du kan også bruge den i smoothies, havregrød eller drikke den rent fra glas’et. Vil du gerne inspireres til nye måder at anvende Dryk, så kan vi anbefale dig at tage et kig på vores opskrifter med plantedrik.

Er det sundt?

Havredrik er faktisk den mest populære plantedrik herhjemme. Den er fuld af fibre, der er gode for fordøjelsen, og den er sund på den bæredygtige måde, fordi den kan laves på lokale ingredienser og har et stort udbytte per areal. Dryks Havredrik er uden tilsat sukker og er beriget med calcium og vitaminer. Havredrik indeholder mere B6 Vitamin end komælk. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at alle havredrikke er forskellige – vi skriver her med udgangspunkt i vores egen drik.

Fuld tilfredshed eller pengene tilbage!

Vores plantedrikke er af en enestående kvalitet – og det kan smages. Derfor har vi smagsgaranti på alle vores produkter. Du får tilfredsgaranti eller pengene retur.

Smagekassen

– Havre- eller Ærtedrik?

Du kan smage vores forskellige varianter, hvis du køber vores populære Smagekasse. Her får du seks forskellige plantedrikke lavet på havre og ærter til bare 132 kr. (ex. fragt). Så kan du lave din egen smagstest derhjemme og beslutte dig for, hvilke varianter du bedst kan lide.

Køb DRYK smagekasse på shop.dryk.dk

Baristakassen

– perfekt til kaffen!

Du kan smage vores forskellige barista-varianter, hvis du køber vores populære baristakasse.

Her får du 2 forskellige plantedrikke lavet på havre og ærter til bare 132 kr. (ex. fragt).

Køb DRYK barista smagekasse på shop.dryk.dk

Hvem er Dryk?

Hvis du spørger os, laver Dryk verdens måske allerbedste plantedrik. Vi laver dem enten på havre eller ærter, og du finder dem både i klassisk drik, i Barista og i kakao-variant . Dryk er en forholdsvis ny virksomhed, der blev grundlagt i 2020 af iværksætterparret Christian Christensen og Marina Collin Hansen og siden er vokset til flere medarbejdere, der alle brænder plantedrikke  og for en mere bæredygtig verden.

Hvorfor vælge Dryk?

Havredrik fra Dryk er en af de allerbedste på markedet. De fleste havredrikke laves på plantesirup og har derfor ikke så meget med havre at gøre. De er derudover også fyldt med sukker. Vores er lavet på rigtig havre fra Norden, er uden tilsat sukker og har en dejlig mild smag og sødme fra havren. Den kan erstatte mælk i alt fra smoothies til boller, kage, pandekager, madlavning og meget mere uden nogen eller stor smagsforskel. Dryk er elsket mindst lige så meget af jer, der i gennemsnit har givet 4,9 ud af 5 stjerner i anmeldelser på Trustpilot. Her bliver den beskrevet som “den bedste plantebaserede drik”, “min yndlingsmælk i kaffen”, “Havremælk… sikken en forskel” og “bedste smag og kvalitet”.

Du må meget gerne hjælpe os med din mening her: