Hvis du er på udkig efter nem, lækker, hurtig og mættende aftensmad, så er du landet det rigtige sted. Denne one pot pasta med ærter, svampe, spinat og andre lækre sager er netop dette. Vi har tilsat DRYK Ærtedrik for et mere cremet resultat og en smule protein. Du kan både bruge vores DRYK Ærtedrik og vores DRYK Ærte Barista. Det er en lækker aftensmad for hele familien – både børn og voksne.
Opskrift på one pot pasta med ærter
Denne opskrift er lavet, så du nemt kan vælge en vegansk udgave. Du vælger nemlig bare en vegansk ost, og så har du en vegansk one pot pasta. Valget af grøntsager har vi taget, med udgangspunkt i sæsonvarer. One pot pasta er dog også en super tøm-køletskabet-ret, da du nærmest kan tilsætte alt. Vi tilføjer nogle gange et skvæt fløde (vegansk eller ej) til lige at runde pastaretten af til sidst, men det behøves ikke.
Pasta med plantedrik
One pot pasta med ærter
Ingredienser
- 300 g pasta vi har brugt fuldkornsspaghetti
- 500 g ærter i bælg - du kan også bruge 150 g frosne, optøede
- 150 g spinat
- 200 g svampe fx champignon
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk basilikum kan undlades
- 3 dl ærtedrik
- 5½ dl grøntsagsfond eller grøntsagsbouillonterninger rørt ud i kogende vand
- 1 øko citron
- 75 g ost parmesan for vegetar, vegansk ost for vegansk
- salt og peber
Sådan gør du
- Fjern ærterne fra sin bælg og skyl spinaten.
- Rens svampene og skær dem i tynde skiver. Hak hvidløg fint.
- Kom pasta i en gryde sammen med ærter, spinat, svampe, basilikum og hvidløg.
- Tilsæt 1 tsk salt, lidt friskkværnet peber og hæld ærtedrik og fond over.
- Lad pastaretten simre under låg i 12-15 minutter - rør i den en gang i mellem.
- Tag gryden af varmen og lad den stå under låg i 5 minutter, så den kan trække den sidste væske til sig.
- Tilsæt saft og fintrevet skal fra den halve citron, revet ost og smag til med salt. Tilsæt et skvæt fløde her, hvis du ønsker en endnu mere cremet konsistens.
- Server med frisk basilikum og evt. mere ost.