FAQ

Hvor kommer råvarerne fra?

Havren er nordisk og dyrkes i et bælte, der går fra det sydlige Finland, henover Mellemsverige, det sydlige
Norge og Nordjylland. Vi arbejder på kun at bruge dansk havre i vores produkter.   

Er produkterne økologiske?

Nej, vi er ikke økologiske – endnu. Vi har truffet en beslutning om, at fremstille et kvalitets produkt med høj indhold af vigtige næringsstoffer, eksempelvis vitaminer som B12, sunde Beta Glucaner som findes i havre, og Calcium som vi almindeligvis får gennem mælkeprodukter. Fordi Calcium er tilsat, kan produktet ikke blive økologisk certificeret. Men derfor kan ingredienser vi anvender godt være økologiske og det arbejder vi på at finde en løsning på. Vil du læse mere om de enkelte produkter, så klik her.

Hvilke produkter er i sortiment?

De første produkter er den almindelige Havredrik samt ’den til kaffen’, som i vores univers hedder Barista.

I April 2020 forventer vi at være klar med Ærtedrik og en tilsvarende Ærte Barista. Her vil vi også introducere en kakaodrik af både havre og ærte.

Vi har desuden en Hampedrik og en Hampe Barista på bedding, men vi har endnu ikke datoen for frigivelsen klar.

Hvorfor kommer DRYK ikke med soja, ris eller mandel?

Vi har et ønske om, at vores produkter skal være sunde og helst fremstillet af lokale råvarer. Både soja, ris og mandler har et stort CO2 aftryk, da de typisk laves på den anden side af jorden.

Desuden har vi et par andre overvejelser:

Mandler er en af de afgrøder, som kræver allermest vand. For at dyrke én (1) mandel skal der bruges 4 liter vand – og det kræver ca. 16 tons vand at dyrke et kilo mandler. Selv om mandelmælk smager godt, har vi valgt ikke at have det i vores sortiment. 

Rismælk er et af de produkter, som generelt er meget sukkerholdigt. Ris til rismælk kommer typisk fra Kina, hvor det kan være vanskeligt at sikre produktionsforhold – herunder økologi.  

Sojabønner er på mange måder problematiske. Mange er genmodificerede, og derfor ikke lovlige i Europa. Derudover er sojabønner mistænkt for at indeholde østrogenlignende stoffer. 

Hvorfor hedder det DRYK?

Noget skulle ’barnet’ jo hedde, så det blev DRYK.

DRYK er et gammeldansk ord for drik og dukker første gang op omkring 1300 og kan findes i Gammeldansk Seddelsamling.

Hvorfor er DRYK dyrere end mælk?

Plantebaserede mælkeprodukter kræver store anlæg og lange forarbejdningsprocesser for at sikre produkternes smagsmæssige og fysiske kvalitet, lang holdbarhed mv. Derudover er der ingen tilskud til denne type mælkeproduktion, som det kendes i den animalske mælkeproduktion.

Plantebaserede produkter er fortsat et nichemarked, og vi håber, i takt med at markederne vokser, og der kommer større afsætning, at priserne bliver lavere.

Kan DRYK kun fås i 1 liter kartoner?

DRYK sælges indtil videre kun i 1 liter kartoner. Vi ser på andre emballager til convenience markedet f.eks. i størrelsen 330 ml. Du kan følge os på Facebook, hvor vi løbende orienterer om nye tiltag

Er der konserveringsmidler i plantedrik?

Vores produkter er ikke konserveret med kunstige konserveringsmidler.  Dryk-produkterne er UHT behandlet, hvilket er en konserveringsmetode, hvor produkterne varmes op i et kort øjeblik. Derefter bliver de i et lukket system pakket i det, man i fagsproget kalder en aseptisk karton, som sikrer, at produktet kan holde sig i mindst et år. 

Hvad er sukker-og næringsindholdet i DRYK?

Det varierer fra produkt til produkt.

Havredrik indeholder ca. 1,4 gram sukker pr 100 ml, og vores Havre Barista indeholder omkring 4 gram sukker pr. 100 ml. De fleste plantedrikke har et næringsindhold på mellem 200 og 260 kj pr. 100 ml eller 45 til 60 kcal.

Får jeg nok calcium, når jeg drikker DRYK?

Et glas havredryk på 250 ml giver dig 300 mg calcium, hvilket svarer til mere end en tredjedel af dit daglige behov. Derudover kan du hente yderligere calcium i din kost via feks bønner, ærter, kål, nødder og andet.

De fleste danskere får calcium nok, så længe kosten er varieret.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Ellers har du flere muligheder for at kontakte os:

+45 71 77 49 80

ÅBNINGSTIDER
Mandag til fredag 9.00 til 17.00

SKRIV TIL OS

Du er meget velkommen til at sende os en mail med dit spørgsmål
Mail : Tryk her