Der er én uge på året, hvor man må spise lige så mange hveder, man kan. Det er ugen, hvor Store Bededag ligger. Eller Store Hvededag som mange også kalder den. Derfor kan vi jo heller ikke undlade at lave en opskrift på Dryk hveder. En opskrift uden æg men med vores lækre DRYK Havredrik. Du kan endda bruge opskriften til at lave veganske hveder ved at bruge plantesmør. Uanset hvad smager de, lige som de skal.
Opskrift på veganske hveder
Ikke udelukkende har vi brugt vores dejlige havredrik i disse hveder. Vi har også undladt æg, hvilket betyder, at du ved at vælge plantesmør kan lave veganske hveder. Og du kommer på ingen måde til at smage forskel. De er luftige, søde, lækre og præcis, som de skal være.
Hvedeknopper til Store Bededag
Som sagt kan man, i vores mening, ikke andet end at spise hveder på Store Bededag. Store, bløde bamseboller lidt a la fødselsdagsboller med kardemomme. Mange laver og spiser dem faktisk aftenen før og rister dem til morgenmad næste morgen. Det kan du også med de her. Overvej at lave en større portion, for de forsvinder lidt for hurtigt. Og husk endelig en god mængde tand(plante)smør. I dag må man godt.
Veganske hveder
Ingredienser
- 80 g smør evt. vegansk
- 2½ dl havredrik + lidt til pensling
- 50 g gær
- 50 g sukker
- 7 g salt
- 1 tsk stødt kardemomme med top
- 550 g hvedemel
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde og lad det køle lidt af.
- Opløs gær i havredrik og rør derefter sukker, salt og kardemomme i.
- Tilsæt smeltet, let afkølet smør og hvedemel.
- Ælt dejen i 5 minutters tid - gerne på røremaskine, til den bliver blød og lækker.
- Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i 30 minutter.
- Del dejen i 9-10 stykker og rul dem til runde kugler.
- Fordel dem i en fad foret med bagepapir med lidt plads imellem (de hæver nemlig en del).
- Lad hvederne efterhæve i 45 minutter.
- Pensl hvederne med havredrik og bag dem ved 180 grader varmluft i 15-17 minutter.