Veganske cookies med chokolade

Uanset om du er på jagt efter en opskrift på veganske cookies, eller om du bare gerne vil have den bedste opskrift på cookies med chokolade, så er du havnet det rigtige sted. Disse cookies er uden æg og mælk er skiftet ud med havredrik og smør med en vegansk version. Er du ligeglad med det, kan du sagtens bruge almindeligt smør.
Opskrift på veganske cookies
Her hos Dryk har vi eksperimenteret med at udvikle vores egen opskrift på cookies. Vi kalder dem ‘sprøde i kanten og seje i midten-cookies’ med chokolade. De er faktisk veganske og lavet på vores havredrik, men det er der ingen, der vil gætte. Så godt smager de. Som store amerikanske cookies med store stykker af mørk chokolade og lidt flagesalt på toppen, der sætter prikken over i’et. Perfekte at dyppe i et koldt glas havredrik også.
Vi plejer at lave en stor portion som her, hvor man får 12-14 store cookies. Dejen ruller vi til kugler og fryser dem ned. Så kan man nemt tage to cookie dough kugler op af fryseren, drysse med havsalt og bage dem direkte i ovnen. Det redder altså lækkersulten, når man kan servere cookies på 20 minutter.

De bedste cookies med chokolade
Denne opskrift er indtil videre den bedste opskrift på cookies med chokolade, som vi er blevet præsenteret for. De er super nemme at lave og kan serveres som noget sødt til kaffen, til gæster, på en højhellig tirsdag eller hvornår cookie-lækkersulten lige melder sig. Vil du se en video af, hvordan man laver dem, så find den på vores Instagram.
Veganske cookies
Ingredienser
- 110 g smør vegansk
- 190 g brun farin
- 75 ml Dryk havredrik almindelig eller barista
- 190 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk majsstivelse med top
- ½ tsk fint salt
- 1 drys fintrevet muskatnød valgfri
- 150 g chokolade vegansk
- flagesalt
Sådan gør du
- Pisk blødt smør og brun farin godt sammen, til det bliver en cremet masse.
- Pisk derefter mel, bagepulver, salt, natron, majsstivelse, havredrik og evt. fintrevet muskatnød i, til det netop er ensartet.
- Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
- Stil cookiedejen på køl i mindst 1 time og op til 24 timer.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Beklæd to bageplader med bagepapir og form 12-14 kugler af dejen. Se note hvis du ikke vil bage dem alle nu.
- Placer dem med god plads imellem – evt. på 3 bageplader, hvis du bager dem alle på samme tid. De skal ikke trykkes flade, da de flyder ud i ovnen.
- Drys med lidt flagesalt og bag dem i ovnen i 10-14 minutter afhængig af størrelse. De skal være godt gyldne i kanterne og en smule gyldne i midten.
- Lad dem afkøle 5-10 minutter på bagepladen og løft dem derefter forsigtigt over på en rist med en palet for at afkøle helt.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!