Veganske blåbærmuffins med crumble
Veganske blåbærmuffins med crumble

Da jeg først skulle udvikle en opskrift på muffins, var jeg lidt bange for, om æggene ville mangle. Nu er jeg blevet klogere – det tænker man slet ikke over. De hænger stadig helt fint sammen og hæver op. Og de smager så godt. Derfor er det denne opskrift på veganske blåbærmuffins med godt med vanilje og citron toppet med crumble.

Opskrift på veganske blåbærmuffins

Der er formentligt mange holdninger til en god muffin. Er man til de bløde, luftige og saftige muffins, de lyse muffins, muffins med fyld, eller de mere kompakte, chokolademuffins. Jeg vil næsten vove at sige, at denne muffin kan tages i mange retninger. I dag går vi dog med denne udgave af veganske blåbærmuffins.

Dejen er forholdvis simpel. Den er smagt til med vanilje og fintrevet citronskal, selvfølgelig fyldt med masser af ægte blåbær og Dryk havredrik. Det hele toppes med en nem crumble. Har du prøvet sidstnævnte før? Det giver en knasende top, som går så godt til den saftige, bløde muffin. Vil du have den flotte mørkelilla farve, så gør dig selv den tjeneste at vælge rigtige blåbær, der er lilla inden i og IKKE hvide. Jeg finder dem oftest på frost, og det er også dem, jeg har brugt i denne opskrift.

Husk at der er masser mere af inspiration at finde i alle vores opskrifter med plantedrik.

Veganske blåbærmuffins med crumble

Laktosefri muffins med blåbær og havredrik

Disse muffin er uden æg, mælk og laktose, og de er derfor både veganske og laktosefrie. Vi har brugt vores klassiske havredrik, der går rigtig godt til den søde muffin. Vi har brug blåbær, men du kan for sin vis bruge de fleste bær og frugter. Lav dem med æbler og kanel, revne gulerødder og kardemomme eller hindbær og hvid chokolade. Der er uendelige muligheder, og det er næsten farligt, fordi de er så nemme at lave. 30 minutter fra start til slut, og så er der lækre, friskbagte muffins.

Blåbærmuffins med crumble

Måske er crumble på toppen nyt for dig. Men som skrevet ovenover giver det en lidt sprød, knasende top, og det er rigtig skønt til den bløde muffin med de saftige blåbær. Crumben består helt klassisk af hvedemel, sukker og (vegansk) smør, der nulres sammen. Det tager max 2 minutter mere, og det sætter toppen over i’et. Prøv det!

Vil du se, hvordan man laver disse veganske blåbærmuffins? Så tjek vores reels på Instagram.

Vegan blueberry muffins

Veganske blåbærmuffins med crumble

Saftige og bløde blåbærmuffins med citronskal og vanilje toppet med crumble. Super nemme muffins, der endda er veganske og lavet på Dryk havredrik. Opskriften giver små 14-18 muffins.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Kage
Antal 16 stk

Equipment

  • Muffinforme

Ingredienser
  

Blåbærmuffins

  • 3 dl Dryk havredrik
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 300 g hvedemel
  • 160 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk maizena
  • 85 g smør evt. vegansk, smeltet
  • 1 øko citron fintrevet skal
  • 200 g blåbær friske eller frosne

Crumble

  • 4 spsk hvedemel
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk smør evt. vegansk

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Start med dine blåbærmuffins. Rør havredrik sammen med æblecidereddike.
  • Rør hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, maizena, 1 nip salt og fintrevet citronskal sammen i en skål.
  • Rør havredrikken og den smeltede smør i skålen og bland godt, til du har en ensartet dej.
  • Vend forsigtet blåbærrene i og rør så lidt som muligt, så farven blander sig så lidt som muligt med dejens sarte beige farve.
  • Lav crumble ved at nulre/mase de tre ingredienser sammen i en skål.
  • Smør evt. dine muffinforme med lidt neutral olie og kom muffindej i, så det fylder 2/3 af formen.
  • Drys med cirka 1 tsk crumble på hver muffin.
  • Bag dine muffins i cirka 18-22 minutter afhængig af størrelse. Hold øje med dem – de skal være gyldne på toppen.

Noter

Vi synes, at silikoneforme er bedst, da det er nemmest at få dine muffins ud efter. Du kan dog også bruge almindelige papir-muffinforme – bare sørg for at smøre dem. 
Keyword Blåbær, Citron, Havredrik, Muffins, Vanilje

1 svar
  1. Hanne Marie Lorenzen
    Hanne Marie Lorenzen siger:

    Hej. Det er muligt at undlade smør og sukker. Blend en meget moden banan med Dryk, brug blended havregryn (havremel) i stedet for mel (mere fiber). Tilføj 1 spsk knuste hørfrø som ægge-erstatning (omega 3). Crumble: hakkede valnødder og evt hampehjerter ( begge omega 3). Så bliver det mere Whole Food Plant Based Vegan. Jeg har ikke afprøvet mængden af disse forslag, men gør det gerne!

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering