Da vi først skulle udvikle en opskrift på muffins, var vi lidt bange for, om æggene ville mangle. Nu er vi blevet klogere – det tænker man slet ikke over. De hænger stadig helt fint sammen og hæver op. Og de smager så godt. Derfor er denne opskrift på veganske blåbærmuffins godt med vanilje og citron toppet med crumble.
Opskrift på veganske blåbærmuffins
Der er formentligt mange holdninger til en god muffin. Er man til de bløde, luftige og saftige muffins, de lyse muffins, muffins med fyld, eller de mere kompakte, chokolademuffins. Vi vil næsten vove at sige, at denne muffin kan tages i mange retninger. I dag går vi dog med denne udgave af veganske blåbærmuffins.
Dejen er forholdvis simpel. Den er smagt til med vanilje og fintrevet citronskal, selvfølgelig fyldt med masser af ægte blåbær og DRYK Havredrik. Det hele toppes med en nem crumble. Har du prøvet sidstnævnte før? Det giver en knasende top, som går så godt til den saftige, bløde muffin. Vil du have den flotte mørkelilla farve, så gør dig selv den tjeneste at vælge rigtige blåbær, der er lilla inden i og IKKE hvide. Du finder dem oftest på frost, og det er også dem vi har brugt i denne opskrift.
Laktosefri muffins med blåbær og havredrik
Disse muffin er uden æg, mælk og laktose, og de er derfor både veganske og laktosefrie. Vi har brugt vores klassiske havredrik, der går rigtig godt til den søde muffin. Vi har brugt blåbær, men du kan sagtens bruge de fleste bær og frugter. Lav dem med æbler og kanel, revne gulerødder og kardemomme eller hindbær og hvid chokolade. Der er uendelige muligheder, og de er så nemme at lave. 30 minutter fra start til slut, og så er der lækre, friskbagte muffins.
Blåbærmuffins med crumble
Måske er crumble på toppen nyt for dig. Men som skrevet ovenover giver det en lidt sprød, knasende top, og det er rigtig skønt til den bløde muffin med de saftige blåbær. Crumblen består helt klassisk af hvedemel, sukker og (vegansk) smør, der nulres sammen. Det tager max 2 minutter mere, og det sætter toppen over i’et. Prøv det
Veganske blåbærmuffins med crumble
Equipment
- Muffinforme
Ingredienser
Blåbærmuffins
- 3 dl Dryk havredrik
- 2 tsk æblecidereddike
- 300 g hvedemel
- 160 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk maizena
- 85 g smør evt. vegansk, smeltet
- 1 øko citron fintrevet skal
- 200 g blåbær friske eller frosne
Crumble
- 4 spsk hvedemel
- 4 spsk sukker
- 2 spsk smør evt. vegansk
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Start med dine blåbærmuffins. Rør havredrik sammen med æblecidereddike.
- Rør hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, maizena, 1 nip salt og fintrevet citronskal sammen i en skål.
- Rør havredrikken og den smeltede smør i skålen og bland godt, til du har en ensartet dej.
- Vend forsigtet blåbærrene i og rør så lidt som muligt, så farven blander sig så lidt som muligt med dejens sarte beige farve.
- Lav crumble ved at nulre/mase de 3 ingredienser sammen i en skål.
- Smør evt. dine muffinforme med lidt neutral olie og kom muffindej i, så det fylder 2/3 af formen.
- Drys med cirka 1 tsk crumble på hver muffin.
- Bag dine muffins i cirka 18-22 minutter afhængig af størrelse. Hold øje med dem - de skal være gyldne på toppen.