Vegansk koldskål

Koldskålssæsonen. Åh det er bare himmerige ved hver eneste skefuld. I hvert fald hvis du spørger os her hos Dryk. Vi har dog arbejdet lidt på en opskrift på plantebaseret og vegansk koldskål, så vi kan få koldskål OG Dryk på samme tid. Det kan man heldigvis, og det smager skønt.

Opskrift på vegansk koldskål

Vi fejrer selvfølgelig sæsonen for koldskål med en opskrift på vegansk koldskål med DRYK Ærte Barista, masser af vanilje og citron. Vi delte faktisk allerede med jer sidste uge, at vi var i gang med at lave en opskrift på vegansk koldskål, og I var så mange, der sendte os jeres bedste tips. Tak for det! Det har vi samlet i en lækker opskrift på cremet, frisk og syrligt sød koldskål. Opskriften er nem og består af ingredienser, du kan købe i almene supermarkeder. Herudover deler vi længere nede jeres tips med ingredienser til luksus versioner, der måske kræver et besøg i lidt mere specielle butikker, men til gengæld får dig endnu tættere på en klassisk koldskål.

Opskrift med ærtedrik dryk

Plantebaseret koldskål

Bare fordi vi har med en plantebaseret koldskål at gøre, så skal vi ikke føle, at vi går glip af noget. Det sværeste er sådan set at få introduceret syren, som kærnemælken har. Vores bud er her at tilføje og opjustere mængden af citronsaft og skal – mere end vi måske ville komme i en koldskål. Vi har læst, at der er lidt forskel på syren fra kærnemælken og citronsyren, i forhold til hvor den er sur på tungen. Vi synes nu, at den her smager rigtig godt og mener, at vi til hver en tid ville kunne servere den til koldskålsspisere uden rynk på næsen.

Til de eksperimenterende

Vil du gerne bruge lidt ekstra tid, tage i en helsebutik eller to eller tilføje en ekstra ingrediens eller to for en mere luksus version – måske endda en version, der bringer dig endnu tættere på klassikeren, så kan du prøve en eller flere af følgende tips. Nogle af dem har vi fra jer, andre har vi selv testet.
 • Tilføj en dl eller to (plante)fløde pisket til skum for en endnu mere luftig og luksus koldskål.
 • Brug æblesyre for at ramme en mere rigtig og mere kærnemælkslig syre. Burde kunne købes i helsekostbutikker eller online. Det er faktisk det, de fleste af jer tippede om. Én af jer anbefalede også plantebaseret mælkesyre.
 • Vælg den plantebaserede yoghurt, du er gladest for, og som er mest neutral i smagen. Nogle af jer anbefalede også Alpro med limesmag.
 • Fermenter din ærtedrik og få en mere syrlig drik, du derefter kan blande med yoghurt og de andre ingredienser. Dette punkt kræver nok lidt mere research men er bestemt muligt.
 • En af jer tippede, at man kan bruge vandet fra kikærter, piske det luftigt med sukker og vende det i for en mere luftig koldskål.
Vegan cold buttermilk soup - Danish koldskål recipe

Vegansk koldskål

En cremet og lækker opskrift på vegansk koldskål. Den er plantebaseret og lavet på Dryk ærtedrik og planteyoghurt, masser af citron, vanilje og lidt sukker. Super nemt og simpelt - uden at du savner klassikeren. Opskriften giver cirka 4 portioner.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 1 vaniljestang
 • 1 øko citron saft og skal
 • 4 spsk sukker
 • 6 dl Dryk Ærtedrik Barista
 • 4 dl planteyoghurt tyk og neutral
 • evt. kammerjunker kan købes vegansk

Sådan gør du
 

 • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene i 1 spsk af sukkeret og kom det op i en skål.
 • Tilsæt også resten af sukkeret, fintrevet citronskal, -saft og 1 dl ærtedrik.
 • Pisk til sukkeret er opløs og pisk så resten af ærtedrikken og yoghurten i.
 • Smag evt. til med ekstra citronsaft og sukker, men det er ikke sikkert, at det behøves. Den skal være syrligt sød.
 • Spis fx med kammerjunker, friske bær eller andet.

Noter

Koldskålen kan sagtens holde sig et par dage på køl. Du skal dog lige røre den sammen igen, da den godt kan skille en smule. Det påvirker dog hverken smag eller konsistens, når du rører den sammen igen. 
Keyword Citron, Koldskål, Vanilje

2 kommentarer til “Vegansk koldskål”

 1. Må tilstå jeg ikke helt brugte denne opskrift, jeg bruge den med alpro citron/lime og den alm. ærtedryk.. lidt ekstra citronskal og vaniljepulver. Smagen er lækker, nostalgi fra mormors sommerhave.
  Ærtedryk er perfekt til koldskålen

 2. Anna Bartels

  Kære Line.
  Man kan jo heldigvis skræddersy og bruge opskriften som basis med de elementer, man bedst selv kan lide. Det samme med mængden af citron og sukker.
  Tak for din kommentar, og hvor er vi glade for, at du kunne lide den.
  Mvh Anna/Dryk

Der er lukket for kommentarer.

Scroll to Top