Vegansk koldskål

Koldskålssæsonen. Åh det er bare himmerige ved hver eneste skefuld. I hvert fald hvis du spørger os her hos Dryk. Vi har endda udarbejdet en opskrift på plantebaseret og vegansk koldskål, så vi kan få koldskål OG DRYK på en og samme tid. Og hvis vi selv skal sige det, er vi lykkedes ret godt med det.

Opskrift på vegansk koldskål

Vi hylder sæsonen for koldskål med en opskrift på vegansk koldskål med DRYK Ærte Barista, med smag af vanilje og appelsin. Opskriften er nem og består af ingredienser, som du kan købe i almene supermarkeder. Herudover deler vi også nogle nogle tips med ingredienser til forskellige versioner, der måske kræver et besøg i lidt mere specielle butikker – til gengæld får dig endnu tættere på en  koldskål, som du kender den.

Til de eksperimenterende

Vil du kræse om din koldskål, så kan du prøve en eller flere af følgende tips. 

  • Tilføj en dl eller to (plante)fløde pisket til skum for en endnu mere luftig og luksus koldskål.
  • Brug æblesyre for at ramme en mere rigtig og mere kærnemælkslig syre eller plantebaseret mælkesyre.
  • Vælg den plantebaserede yoghurt, du er gladest for, og som er mest neutral i smagen. 
  • Fermenter din ærtedrik og få en mere syrlig drik, du derefter kan blande med yoghurt og de andre ingredienser. Dette punkt kræver nok lidt mere research, men er bestemt muligt.
  • Brug vandet fra kikærter og pisk det luftigt med sukker. Vend det i for en mere luftig koldskål.

Vegansk koldskål

En cremet og lækker opskrift på vegansk koldskål. Den er plantebaseret og lavet på Dryk ærtedrik og planteyoghurt, masser af citron, vanilje og lidt sukker. Super nemt og simpelt - uden at du savner klassikeren. Opskriften giver cirka 4 portioner.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 vaniljestang
  • 1 øko citron saft og skal
  • 4 spsk sukker
  • 6 dl Dryk Ærtedrik Barista
  • 4 dl planteyoghurt tyk og neutral
  • evt. kammerjunker kan købes vegansk

Sådan gør du
 

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene i 1 spsk af sukkeret og kom det op i en skål.
  • Tilsæt også resten af sukkeret, fintrevet citronskal, -saft og 1 dl ærtedrik.
  • Pisk til sukkeret er opløs og pisk så resten af ærtedrikken og yoghurten i.
  • Smag evt. til med ekstra citronsaft og sukker, men det er ikke sikkert, at det behøves. Den skal være syrligt sød.
  • Spis fx med kammerjunker, friske bær eller andet.

Noter

Koldskålen kan sagtens holde sig et par dage på køl. Du skal dog lige røre den sammen igen, da den godt kan skille en smule. Det påvirker dog hverken smag eller konsistens, når du rører den sammen igen. 
Keyword Citron, Koldskål, Vanilje

Scroll to Top