Pandekager uden æg og mælk

Pandekager med havredrik

Pancakes with oat milk / Pandekager med havredrik havremælk

Der er ikke noget som klassiske pandekager og slet ikke pandekager med havredrik. Sprøde i kanten, svampede og lige til at fylde med lækre sager. Med en dejlig sødme fra havren. Vi er ret vilde med syltetøj og sukker eller citronsaft og sukker, men der er jo næsten ingen grænser for de lækkerier, man kan proppe i disse pandekager.

Opskrift på pandekager med havredrik

Måske du kalder det havremælk, men det hedder faktisk officielt havredrik, og vi har brugt vores havredrik i disse pandekager. Det betyder, at de er laktosefrie, men at de samtidigt også får en mild men skøn smag fra havren. Vi kan godt lide at krydre med citronskal og stødt kardemomme, men det kan du egentligt gøre, som du lyster.

Pandekagerne er utroligt nemme at lave. Dejen skal bare piskes sammen, og så skal pandekagerne steges på panden én ad gangen. Selvom den sidste del tager lidt tid, så synes vi, at det er noget så hyggeligt. Især hvis vi kan drikke en god kop kaffe til.

Vil du se en video af disse pandekager, kan du finde det på vores Instagram.

Pandekager uden æg og mælk
Pandekager med havredrik havremælk

Veganske pandekager

De er faktisk ikke kun laktosefrie disse pandekager med havredrik, de kan også laves til veganske pandekager. Du kan nemlig i nedenstående opskrift undlade at komme æggene i. Æg gør ofte det, at de holder lidt mere sammen på dejen. Hvis du ikke bruger æg, betyder det, at pandekagerne skal have lidt lavere varme på komfuret, godt med fedtstof og få lov til at sætte sig, inden du vender. Derudover bliver de, som du kender dem. Så hvis du er på udkig efter vegansk pandekager, kan du også sagtens bruge vores opskrift.

Tips til de bedste pandekager

  • Brug godt med smør/fedtstof, når du steger dem
  • Steg dem ved middelvarme og lad dem sætte sig godt, inden du piller ved dem og forsøger at løsne dem. Især hvis du laver pandekager uden æg
  • Du kan undlade sukker, og så har du lækre madpandekager
  • Du kan smage dejen til med din favorit – det kunne være vanilje, appelsinskal, kanel…

Pandekager med havredrik

Lækre pandekager lavet på havredrik, der bliver sprøde i kanten. De kan også laves veganske ved at udelade æg og stege i vegansk smør. Opskriften giver 10-12 stk.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Ret Dessert, Snack
Køkken Dansk
Antal 10 stk

Ingredienser
  

  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kardemomme kan undlades
  • 2 spsk sukker
  • 1 nip salt
  • 1 øko citron skallen
  • 5 dl havredrik
  • 2 æg kan undlades for vegansk version
  • smør til stegning evt. vegansk

Sådan gør du
 

  • Rør hvedemel, sukker, bagepulver, salt, kardemomme og fintrevet citronskal sammen.
  • Pisk æggene i mælken og pisk det langsomt i melblandingen, imens du pisker. Så undgår du de fleste klumper.
  • Steg pandekagerne på en middelvarm pande i 1 tsk smør/fedtstof pr pandekage.
  • Lad dejen sætte sig godt og blive gyldenbrun, inden du begynder at løsne dem i kanterne og flytte på dem. Især hvis du ikke har æg i dejen.
  • Spis! Vi elsker syltetøj/sukker eller citronsaft/sukker.
Keyword Pandekager
pancakes with oat milk / Pandekager med havredrik havremælk