Mælkechokoladeis
Mælkechokoladeis

Det er snart sommer, og det betyder, at det er tid til sol på næsen og is i maven. Er det ikke rigtigt? Her hos Dryk elsker vi is, og vi elsker også at eksperimentere med nye isvarianter. I dag får I en opskrift på en mælkechokoladeis, der endda kan laves vegansk. Den er smager intenst af chokolade og er selvfølgelig lavet med Dryk Ærtedrik Barista.

Opskrift på mælkechokoladeis

Hvilken type er du, når du skal vælge is i en isbutik? Er du til de tunge is med chokolade og karamel eller er du til de friske sorbeter med frugt? Denne mælkechokoladeis er til den tungere side. Den har en helt fantastisk cremet konsistens og en intens smag af mælkechokolade. Den er super nem at lave og består kun af 4 ingredienser: fløde, ærtebarista, sukker og mælkechokolade plus et nip salt. Salt fremhæver virkelig smagen og går strålende i kontrast til den søde is.

Tip: Vil du tage denne chokoladeis til nye højder, så top den med lidt flagesalat og evt. lidt god olivenolie. Du kan selvfølgelig også spise den, som den er eller med nogle friske bær til.

Chokoladeis med mælkechokolade

Chokoladeis er en vinder. En kugle af den, og så behøver man faktisk ikke ret meget mere. Bogstaveligt talt også, fordi den er intens og tilfredstillende, og du er mæt og glad efter en enkelt kugle. Eller to måske. Den smager simpelthen så godt. Vi har brugt mælkechokolade, men ønsker du en lidt dybere og mere bitter is, kan du sagtens bruge mørk chokolade 70% eller en midtervej på cirka 60 %. Gør os bare den tjeneste at vælge en chokolade af god kvalitet.

Har du ingen ismaskine, kan du komme iscremen i fryseren og røre i den hvert 30. minut, indtil den har sat sig til tyk softice-konsistens. Det burde holde de værste iskrystaller væk og stadig give dig en lækker is.

Husk at følge med på Instagram, hvor vi deler en masse spændende inspiration, grønne tips og Dryk-nyheder.

Mælkechokoladeis

En cremet og lækker mælkechokoladeis med Dryk Ærtebarista, der nemt kan gøres vegansk ved at bruge vegansk fløde samt mælkechokolade. Opskrifter giver cirka 750 ml is og kan sagtens dobles op.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Køletid 1 t
Ret Dessert
Antal 750 ml

Equipment

 • Ismaskine

Ingredienser
  

 • 200 ml fløde evt. vegansk
 • 200 g mælkechokolade evt. vegansk
 • 100 g sukker
 • 300 ml Ærtedrik Barista
 • 1 nip salt

Sådan gør du
 

 • Varm fløde i en gryde til lige før kogepunktet.
 • Hak chokolade groft og kom det i den varme fløde. Rør rundt, til chokolade er opløst.
 • Kom sukker i og rør rundt, til det er opløst.
 • Tilsæt kold ærtedrik og et nip salt og rør rundt til en ensartet masse.
 • Sæt cremen på køl i en halv-hel time, til den er kold og kør den så på ismaskinen.
 • Når konsistensen er som tyk softice, skal isen i en beholder og derefter i fryseren i minimum 3-4 timer, til den har sat sig.
Keyword Is, Mælkechokolade

Vegansk chokoladeis

Er du på udkig efter en vegansk chokoladeis, er du også kommet til det helt rigtige sted. Du kan nemlig nemt bruge vegansk fløde og mælkechokolade i denne opskrift, og så har du en vegansk chokoladeis. Det er ikke så tit, at vi falder over god vegansk is, men denne veganske is med chokolade er så cremet og smagsfuld, at vi helt glemmer det.

Vegansk chokoladeis

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering