Opskrift

Mælkechokoladeis

Sommer er lig med tid til sol på næsen og is i maven. Er det ikke rigtigt? Her hos Dryk elsker vi is, og vi elsker også at eksperimentere med nye isvarianter. Her får I en opskrift på en mælkechokoladeis, der endda kan laves vegansk. Den er smager intenst af chokolade og er lavet med DRYK Ærtedrik Barista.

Opskrift på chokoladeis

Hvilken type er du, når du skal vælge is i en isbutik? Er du til de tunge is med chokolade og karamel eller er du til de friske sorbeter med frugt? Denne mælkechokoladeis er til den tungere side. Den har en helt fantastisk cremet konsistens og en intens smag af mælkechokolade. Den er super nem at lave og består kun af 4 ingredienser: DRYK Ærte Barista, fløde, sukker og mælkechokolade plus et nip salt. Salt fremhæver virkelig smagen og går strålende i kontrast til den søde is.

Tip: Vil du tage denne chokoladeis til nye højder, så top den med lidt flagesalat og evt. lidt god olivenolie. Du kan selvfølgelig også spise den, som den er eller med nogle friske bær til.

Vegansk chokoladeis
Mælkechokoladeis

Chokoladeis med mælkechokolade

Chokoladeis er en vinder. En kugle af den, og så behøver man faktisk ikke ret meget mere. Bogstaveligt talt også, fordi den er intens og tilfredstillende, og du er mæt og glad efter en enkelt kugle. Eller to måske. Den smager simpelthen så godt. Vi har brugt mælkechokolade, men ønsker du en lidt dybere og mere bitter is, kan du sagtens bruge mørk chokolade 70% eller en midtervej på cirka 60 %. Gør os bare den tjeneste at vælge en chokolade af god kvalitet. Har du ingen ismaskine, kan du komme iscremen i fryseren og røre i den hvert 30. minut, indtil den har sat sig til tyk softice-konsistens. Det burde holde de værste iskrystaller væk og stadig give dig en lækker is.
Milk chocolate ice cream

Mælkechokoladeis

En cremet og lækker mælkechokoladeis med Dryk Ærtebarista, der nemt kan gøres vegansk ved at bruge vegansk fløde samt mælkechokolade. Opskrifter giver cirka 750 ml is og kan sagtens dobles op.
Antal 750 ml
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Køletid 1 time

Equipment

  • Ismaskine

Ingredienser
  

  • 200 ml fløde evt. vegansk
  • 200 g mælkechokolade evt. vegansk
  • 100 g sukker
  • 300 ml Ærtedrik Barista
  • 1 nip salt

Sådan gør du
 

  • Varm fløde i en gryde til lige før kogepunktet.
  • Hak chokolade groft og kom det i den varme fløde. Rør rundt, til chokolade er opløst.
  • Kom sukker i og rør rundt, til det er opløst.
  • Tilsæt kold ærtedrik og et nip salt og rør rundt til en ensartet masse.
  • Sæt cremen på køl i en halv-hel time, til den er kold og kør den så på ismaskinen.
  • Når konsistensen er som tyk softice, skal isen i en beholder og derefter i fryseren i minimum 3-4 timer, til den har sat sig.

Scroll to Top