Opskrift

Koldhævede boller med kerner

Der er jo ikke meget, der slår hjemmebagte boller til morgenmad. Hvor du normalt bruger vand, kan du faktisk bruge vores DRYK Havredrik. Det er både nemt og tilføjer desudem lidt mere næring til din dej. Derfor har vi lavet denne opskrift på koldhævede boller med havredrik. De tager mindre end 5 minutter at bikse sammen aftenen før, og så skal de bare bages næste morgen. Der er næsten ingen undskyldinger for ikke at gå i køkkenet med det samme.

Opskrift på koldhævede boller med havredrik

De koldthævede boller er saftige og fyldt med frø og kerner, og så er de sprøde og gyldne udenpå. Det bedste er jo at stå op eller vågne til et hjem, der dufter af friskbagte boller. Og så med en god kop kaffe med Dryk til. Vi kan næsten ikke komme på en bedre weekendmorgen og start på dagen. Vi er i hvert fald sikre på, at din familie, roomies, kæreste eller hvem du nu bor sammen med eller inviterer på morgenmad, vil værdsætte det.

Koldhævede boller med havredrik
Koldhævede boller med havredrik

Grove boller med kerner

Vi elsker boller med kerner, fordi det giver en god saftighed, bid og struktur. Kernerne kan du skifte ud, alt efter hvad du nu har i skabene. Det kunne være solsikkekerner eller hakkede mandler. Vi vil dog anbefale at beholde hørfrø, da de er med lidt at suge væske. Alternativt kan du erstatte dem med chiafrø men ikke med andet. Og de må ikke undlades. I stedet for rugmel kan du også bruge andet fuldkornsmel.
Cold raised buns with seeds

Koldhævede boller med havredrik

En nem og hurtig opskrift på koldhævede boller med havredrik og kerner. Kan bikses sammen på under 3 minutter og skal så herefter stå i køleskabet natten over. Opskriften giver 9-12 boller.
Antal 10 stk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Koldhævning 10 timer

Ingredienser
  

  • 500 ml Dryk Havredrik
  • 12 g gær
  • 50 g havregryn
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g hørfrø
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 100 g rugmel
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i havredrikken.
  • Rør havregryn, hørfrø, græskarkerner, salt og sukker i og herefter rugmel og hvedemel. Det skal gerne blive en klistret og ret våd dej.
  • Dæk dejen til og stil på køl i minium 10 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet og varm ovnen op til 250 grader. Sæt en bageplade i ovnen også.
  • Når ovnen er varm, sætter du et stykke bagepapir og et glas med varmt vand.
  • Brug to skeer til at sætte boller af dejen over på bagepapiret.
  • Træk bagepapiret over på den varme bageplade, hæld vandet ned i bunden af ovnen (det vil danne damp) og luk så lågen. Skru ned på 200 grader.
  • Bag bollerne i 15 minutters tid, til de er gyldne og flotte. Lad dem afkøle en smule, inden du spiser dem.

Scroll to Top