Grøn smoothie med spinat
Grøn smoothie med spinat

En opskrift på grøn smoothie med spinat. En nem måde at integrere flere grøntsager i ens måltider er eksempelvis at drikke dem i en smoothie. Her kan man nemlig nemt “maskere” grøntsagerne ved hjælp af nogle andre lækre ting. Og så kan man bruge Dryk ærtedrik for at tilsætte en smule protein også. Hvis du ikke har prøvet det, vil vi anbefale dig at give det et skud. Man kan egentligt bruge mange forskellige slags grøntsager, så længe man husker at komme noget i, der gør det cremet og lækkert. Mere om det nedenunder.

Opskrift på grøn smoothie – også kaldet greenie

Jeg har smagt en del lidt for sunde smoothies i mit liv. Du ved, dem der bare smager af grøntsagsskuffen på den alt for sunde måde. Jeg har dermed også lært, at der også skal lidt frugt til eksempelvis at gøre sådan en grøn smoothie med spinat lækker, og så den ikke bare smager af spinat. Eller grønkål. Eller broccoli. Eller hvad man nu finder på. Jeg er fan af at bruge banan, frossen mango, avocado og lignende.

Denne grønne smoothie, eller greenie om du vil, er lavet på frisk spinat, frossen avocado, frossen mango, limesaft og -skal og ærtedrik barista. Den kan sødes med et par dadler, hvis man har en lidt sødere tand. Det er en smoothie, der giver dig grøntsager, og afhængig af hvor glad du er for det, kan du justere mængden af mango. Er du glad for masser af grønt (især smagen af grøntsager), kan du komme lidt mindre i.

Er du på udkig efter mere inspiration, så kan du tjekke vores opskrifter med plantedrik.

Grøn smoothie med spinat

Grøntsagssmoothie med spinat og avocado

Som sagt er det ikke altid nemt at lave en grøntsagssmoothie, der smager godt. Især ikke hvis man er vant til klassiske bær-banan varianter, der jo er søde i smagen. Så er der i hvert fald langt til en grøn smoothie med spinat. Derfor har vi fundet en sund mellemvej, der også giver dig de sunde fedtstoffer og det cremede fra avocado sammen med det friske fra lime, det søde fra mango og alt det sunde fra spinat. Som væske bruger vi vores ærtedrik barista, der tilføjer mere cremethed og en smule protein.

Nem og lækker eftermiddagssnack

Denne smoothie kan nemt laves som eftermiddagssnack til den lille sult, til børnene eller for at få indtaget lidt flere grøntsager. Den ville også være rigtig fin til dig, der enten gerne vil have en sund start på dagen, ikke er så sulten om morgenen eller gerne vil have din morgenmad to-go. Skal den mætte lidt mere, kan du tilsætte nogle mandler, havregryn, nøddesmør eller lignende. Du kan også komme den i en skål og toppe med granola.

Grøn smoothie med spinat
Grøn smoothie med spinat

Grøn smoothie med spinat

En sund men lækker smoothie, der giver dig grøntsager, vitaminer og stadig smager godt. Den er lavet på spinat, avocado, mango, lime og ærtedrik og giver 2 store eller 3 mindre glas.
Forb. tid 5 min
Ret Snack
Antal 3 glas

Equipment

 • Blender

Ingredienser
  

 • 2 håndfulde spinat frisk
 • 3 dl mango frossen, i tern
 • ½ avocado
 • 4 isterninger
 • 1 øko lime saft og skal
 • 3 dl ærtedrik barista
 • 2 dadler kan undlades

Sådan gør du
 

 • Kom spinat, mango, avocado, isterninger og ærtedrik barista i en blender.
 • Riv limeskal fint og kom også det i sammen med limesaften.
 • Blend det hele til en cremet smoothie og juster evt. med ærtedrik for ønsket konsistens.
 • Er du til en lidt sødere smoothie, kan du blende et par dadler (uden sten) i.
 • Smag evt. til med dadler og lime.
Keyword avocado, Lime, Mango, Spinat, Ærtedrik

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering