Chia pudding with oat milk - Opskrift chiagrød med havredrik
Chia pudding with oat milk - Opskrift chiagrød med havredrik

Er du røget på chiafrø-bølgen endnu, eller synes du måske stadig, at det er lidt for københavnersmart? Uanset hvad så er vi ret sikre på, at du vil elske denne chiagrød med havredrik. Det er nemlig en lidt tropisk og sommerlig variant, der er perfekt på varme dage, eller når du ønsker en frisk morgenmad. Den skal forberedes aftenen før og er perfekt at tage to-go, med på farten.

Opskrift på chiagrød

Vi har hørt flere sige, at de ikke er vilde med konsistensen af chiagrød, fordi det nogle gange godt kan blive en smule klistret, smagsløst og uden så meget konsistens. Det forstår vi godt, og vi hører jer. Denne opskrift på chiagrød er ikke klistret eller kedelig. Den er blød, cremet, syrlig sød og med knas fra passionsfrugt og kokos. Selve chiagrøden er nemlig lagt i lag med yoghurt (evt. vegansk) og mangokompot med lime og er toppet med passionsfrugt og kokosflager. Er du mere til en klassisk chiagrød, så kan du også bare toppe eller lægge i lag med det, du nu allerbedst kan lide.

Se også vores andre opskrifter med plantedrik, hvis du vil blive yderligere inspireret til opskrifter med havredrik og ærtedrik.

Opskrift chiagrød med havredrik

Chiagrød med havredrik

Vi har i denne opskrift brugt Dryk havredrik, og det vil sige, at det er en vegansk chiagrød med havredrik. Måske du selv kalder det havremælk, men det må vi i følge EU ikke kalde det. Uanset hvad smager det virkelig godt. Havredrikken giver en dejlig mild sødme og smag af havre, der går super godt til vanilje, mango og passionsfrugt. Chiagrøden skal forberedes aftenen før, så chiafrøene kan suge væsken til sig og blevet en cremet masse. Om morgenen kan du evt. lægge den i lag og enten spise den med det samme eller tage den med på farten.

Selvom denne portion skriger af sol og sommer, spiser vi det året rundt. Om efteråret med æblekompot og ristede nødder, om vinteren med appelsiner og cashewnøddesmør eller om sommeren med friske bær og rabarberkompot. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Du må bare love os at prøve det.

Vil du se en video af, hvordan man laver denne chiagrød med havredrik, så kig forbi vores reels på Dryk Instagram.

Chiagrød med havredrik

En nem og lækker chiagrød lavet på havredrik, chiafrø, lidt vanilje og valgfri (plante)yoghurt. Top med dine favoritter og lav gerne til flere dage. Opskriften er til 1 portion, så du ganger bare op efter behov.
Forb. tid 10 min
Ret Morgenmad, Snack
Antal 1 personer

Ingredienser
  

Chiagrød

 • 2 spsk chiafrø
 • 1 knivspids vaniljepulver kan undlades
 • dl havredrik
 • 2 spsk yoghurt evt. plantebaseret

Forslag til topping

 • ½ mango moden
 • 1 passionsfrugt
 • 1 spsk kokosflager
 • limesaft

Sådan gør du
 

Aftenen før

 • Rør chiafrø, vaniljepulver og havredrik sammen.
 • Stil det på køl i en luftæt beholder natten over.

På dagen

 • Rør yoghurt op i din chiagrød.
 • Top med dine favoritter. Det kunne være mango blendet med lidt limesaft, passionsfrugt og kokosflager. Er kompotten for syrlig, kan du smage til med lidt ahornsirup eller lignende.
Keyword Chiagrød

Sund chiagrød

Chiafrø er faktisk et superfood. De har et højt indhold af kostfibre med 5 g fibre pr. spsk. Frøene kan suge op til 27 gange deres egen vægt, hvilket styrker din fordøjelse og holder dig mæt længere. De indeholder også mange omega-3 fedtsyrer, og spiser du 2 spsk, får du flere end i en filet af laks. Det kan selvfølgelig ikke erstatte laksens fedstyrer, da der er forskel, men det er sundt. Derudover er der også kalk, proteiner og antioxidanter i, så man kan i sandhed sige, at de er et superfood.

Det er dog vigtigt, at du lader chiafrø suge i noget væske, så de ikke bare suger væsken i din mave. Det kan nemlig godt give ondt i maven.

Nem og lækker morgenmad

Chiagrød er en virkelig nem og lækker morgenmad. Både fordi det kan varieres i så mange versioner efter smag, behag og sæson, men også fordi det nemt kan forberedes aftenen før. Du skal bare røre chiafrø ud i væske (vi plejer at sige 2 spsk til 1,5 dl væske) og evt. smagsgiver og så på køl til næste dag. Her kan du toppe, lægge i lag eller spise, som det er. Vi kan nu godt lide enten at røre det op med lidt (plante)yoghurt for en mere cremet konsistens og toppe med noget smag og konsistens som kontrast til chiagrøden.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering