Veganske hveder - danish wheat buns
Veganske hveder

Der er én uge på året, hvor man må spise lige så mange hveder, man kan. Det er ugen, hvor Store Bededag ligger. Eller Store Hvededag som mange også kalder den. Derfor kan vi jo heller ikke undlade at lave en opskrift på Dryk hveder. En opskrift uden æg men med vores lækre havredrik. Du kan endda bruge opskriften til at lave veganske hveder ved at bruge plantesmør. Uanset hvad smager de, lige som de skal.

Hvedeknopper til Store Bededag

Som sagt kan man, i vores mening, ikke andet end at spise hveder på Store Bededag. Store, bløde bamseboller lidt a la fødselsdagsboller med kardemomme. Mange laver og spiser dem faktisk aftenen før og rister dem til morgenmad næste morgen. Det kan du også med de her. Jeg ville bare overveje at lave en større portion, for de forsvinder lidt for hurtigt. Og husk endelig en god mængde tand(plante)smør. I dag må man godt.

Veganske hveder
Veganske hveder

Opskrift på veganske hveder

Ikke udelukkende har vi brugt vores dejlige havredrik i disse hveder. Vi har også undladt æg, hvilket betyder, at du ved at vælge plantesmør kan lave vegansk hveder. Og du kommer på ingen måde til at smage forskel. De er luftige, søde, lækre og præcis, som de skal være.

Vil du se en video af hvederne, kan du finde den på vores Instagram.

Store Hvededag Bededag
Veganske hveder - danish wheat buns

Veganske hveder

Her får du en opskrift på Dryk hveder uden æg og med vores dejlige havredrik. De kan dermed nemt laves veganske ved at bruge vegansk smør. Uanset hvad smager de skønt og er et must på Store Bededag. Opskriften giver 9-10 hveder.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 16 min
Hævetid 1 t 15 min
Ret Brød, Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 9 stk

Ingredienser
  

  • 80 g smør evt. vegansk
  • dl havredrik + lidt til pensling
  • 50 g gær
  • 50 g sukker
  • 7 g salt
  • 1 tsk stødt kardemomme med top
  • 550 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Smelt smør i en gryde og lad det køle lidt af.
  • Opløs gær i havredrik og rør derefter sukker, salt og kardemomme i.
  • Tilsæt smeltet, let afkølet smør og hvedemel.
  • Ælt dejen i 5 minutters tid – gerne på røremaskine, til den bliver blød og lækker.
  • Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i 30 minutter.
  • Del dejen i 9-10 stykker og rul dem til runde kugler.
  • Fordel dem i en fad foret med bagepapir med lidt plads imellem (de hæver nemlig en del).
  • Lad hvederne efterhæve i 45 minutter.
  • Pensl hvederne med havredrik og bag dem ved 180 grader varmluft i 15-17 minutter.
Keyword Hveder
Veganske hveder

Hveder uden æg

Man behøver faktisk ikke æg i hveder. Vi har prøvet både med og uden æg, og det giver altså det samme resultat. Det bliver stadig en blød, luftig og lækker bolle. Så tøv ikke hvis du ikke har æg derhjemme. Har du de andre ingredienser, kan du sagtens kaste dig ud i hveder. De er enormt nemme at lave, og de burde virkelig have plads på spisebordet mange andre dage på året end bare Store Bededag.