“Deeeeet eeeeer risengrød. Smask smask smask….”. Den sang kender vi vist alle. Men altså, i dag prøver vi noget nyt. Vegansk risengrød. Bør vi lave vores egen version af sangen? “Deeeet eeeeer vegansk risengrød. Smask smask smask… Den er stadig god og blød. Og kanel blir’ fortsat strøet, det gør skorpen sprød. Men sæt ikke skeen i den før, at risengrøden den har fået en vegansk smørklat smør”. Det kan da også noget? Vi håber virkelig, at du kan og kender melodien. Ellers giver det måske ikke meget mening.
Opskrift på vegansk risengrød
Her får du en opskrift på vegansk risengrød, der smager ligesom klassikeren, du kender. Vi har selvfølgelig brugt vores elskede DRYK Ærte Barista, fordi den er cremet, fordi den er hvid i farven, og fordi den er mild i smagen. Og hvorfor så ikke vores havredrik? Det kan du sådan set også sagtens, men her vil den få en smule smag fra havren. Hvis du er vant til klassisk risengrød med komælk, så er ærtedrikken nok den rigtige vej at gå, fordi den minder mere om.
Hvilken plantedrik skal jeg bruge til vegansk risengrød?
- Start med at koge risene op med lidt vand. Det får risene til at absorbere lidt væske, hvilket sørger for, at grøden “startes” og har lidt sværere ved at brænde på. Det her er nærmest det vigtigste tip.
- Brug en dejskraber til at røre rundt, så du kan nå ud i alle hjørner, når du rører godt i grydens bund.
- Få det hele op at koge til at starte med og skru så ned, læg låg på og lad det stå under lav varme, så det langsomt samler sig til en grød.
Vegansk risengrød
Ingredienser
- 2½ dl grødris
- 1½ dl vand
- 1 liter Dryk Ærtedrik Barista
- ½ tsk fint salt
- smør evt. vegansk
- kanelsukker
Sådan gør du
- Kom grødris og vand i en gryde og kog op, til vandet er absorberet.
- Ryst din ærtedrik godt og hæld den i gryden sammen med salt. Rør godt rundt så der ikke er klumper af grødris.
- Få det langsomt op at koge under omrøring (brug gerne en dejskraber, der kan nå ud i alle hjørner).
- Når det koger, skruer du ned og dækker gryden med et låg.
- Lad det stå ved lav varme og simre i 45 minutters tid og rør grundigt i det undervejs - gerne lidt ofte i starten og sjældnere senere.
- Spis når risengrøden har den ønskede konsistens. Top selvfølgelig med smørklat og kanelsukker.