Man kan aldrig gå galt i byen ved at lave hjemmelavede vafler. Og hvis vi snakker veganske vafler, så er vi endnu mere ombord. Især hvis de er tilsat DRYK Havredrik, der giver en dejlig smag og sødme. Endnu bedre hvis de fx er toppet med friske bær og sirup. Det må næsten være den perfekte dessert eller luksus weekendmorgenmad.
Opskrift på veganske vafler
At lave veganske vafler er faktisk super nemt. Det kræver ikke mange ingredienser, og de kan laves på 15 minutter fra start til slut. Det er noget, vi kan lide. Især hvis lysten til søde sager melder sig, så er det rart at have sådan en opskrift i hånden, så der kan laves vafler på ingen tid. Disse vafler er lavet på DRYK Havredrik og er super sprøde og luftige.
Vi har holdt dem helt neutrale, men er du til kardemomme eller citronskal i dejen, blåbær som fyld eller noget helt tredje, så skal du bare gå igang. Det vigtigste er tålmodighed, når vaflerne skal bages, så de kan nå at sætte sig, inden du åbner låget på vaffeljernet.
Vafler uden æg
Hvis du troede, at man ikke kunne lave vafler uden æg, så tager du fejl. Det kan man sagtens. Æg er ofte det, der både gør, at din dej hæver, og at den hænger bedre sammen. Men her sørger bagepulver for, at de puffer op. Vi har rørt DRYK Havredrik sammen med lidt æblecidereddike, hvilket måske lyder lidt sjovt, men det skal danne erstatning for kærnemælk, der ofte bruges i vafler.
Sprøde, søde vafler med bær
Veganske vafler
Equipment
- Vaffeljern
Ingredienser
- 3 dl havredrik ærtedrik kan også bruges
- 1 spsk æblecidereddike
- 225 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 3 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 60 g smør evt. vegansk (plus lidt ekstra til vaffeljernet)
- Toppings
Sådan gør du
- Rør havredrik og æblecidereddikke sammen og lad det stå, mens du forbereder resten.
- Smelt smør i en gryde. Vi smelter en smule ekstra, som vi bruger til at pensle vaffeljernet mellem hver vaffel.
- Si hvedemel, salt og bagepulver i en skål.
- Kom sukker, vaniljesukker, smeltet smør og havredrik-eddikken ned til melet og vend forsigtigt men godt rundt med en dejskraber. Der må godt være en smule klumper i til sidst - det gør ikke noget.
- Varm din vaffejern godt op (vi har brugt et belgisk ét).
- Pensl vaffeljernet med lidt smeltet smør og kom dejen på. Hos os passede det med cirka 2 spsk dej pr vaffel.
- Lad vaflerne bage en del, før du løfter låget (ellers ødelægges de og deles i to. Fortsæt til al dejen er brugt og husk at pensle med smør mellem hver vaffel.
- Server med dine yndlingstopping - fx friske bær og sirup.