Er du røget på chiafrø-bølgen endnu, eller synes du måske stadig, at det er lidt for københavnersmart? Uanset hvad så er vi ret sikre på, at du vil elske denne chiagrød med havredrik. Det er nemlig en lidt tropisk og sommerlig variant, der er perfekt på varme dage, eller når du ønsker en frisk morgenmad. Den skal forberedes aftenen før og er perfekt at tage to-go, med på farten.
Opskrift på chiagrød
Vi har hørt flere sige, at de ikke er vilde med konsistensen af chiagrød, fordi det nogle gange godt kan blive en smule klistret, smagsløst og uden så meget konsistens. Det forstår vi godt, og vi hører jer. Denne opskrift på chiagrød er ikke klistret eller kedelig. Den er blød, cremet, syrlig sød og med knas fra passionsfrugt og kokos. Selve chiagrøden er nemlig lagt i lag med yoghurt (evt. vegansk) og mangokompot med lime og er toppet med passionsfrugt og kokosflager. Er du mere til en klassisk chiagrød, så kan du også bare toppe eller lægge i lag med det, du nu allerbedst kan lide.
Chiagrød med havredrik
Chiagrød med havredrik
Ingredienser
Chiagrød
- 2 spsk chiafrø
- 1 knivspids vaniljepulver kan undlades
- 1½ dl havredrik
- 2 spsk yoghurt evt. plantebaseret
Forslag til topping
- ½ mango moden
- 1 passionsfrugt
- 1 spsk kokosflager
- limesaft
Sådan gør du
Aftenen før
- Rør chiafrø, vaniljepulver og havredrik sammen.
- Stil det på køl i en luftæt beholder natten over.
På dagen
- Rør yoghurt op i din chiagrød.
- Top med dine favoritter. Det kunne være mango blendet med lidt limesaft, passionsfrugt og kokosflager. Er kompotten for syrlig, kan du smage til med lidt ahornsirup eller lignende.