Opskrift på veganske cookies
Her hos Dryk har vi eksperimenteret med at udvikle vores egen opskrift på cookies. Vi kalder dem ‘sprøde i kanten og seje i midten-cookies’ med chokolade. De er faktisk veganske og lavet på vores DRYK Havredrik, men det er der ingen, der vil gætte. Så godt smager de. Som store amerikanske cookies med store stykker af mørk chokolade og lidt flagesalt på toppen, der sætter prikken over i’et. Perfekte til også at dyppe i et koldt glas havredrik.
Vi plejer at lave en stor portion som her, hvor man får 12-14 store cookies. Dejen ruller vi til kugler og fryser dem ned. Så kan man nemt tage to cookie dough kugler op af fryseren, drysse med havsalt og bage dem direkte i ovnen. Det redder altså lækkersulten, når man kan servere cookies på 20 minutter.
Veganske cookies
Ingredienser
- 110 g smør vegansk
- 190 g brun farin
- 75 ml Dryk Havredrik almindelig eller barista
- 190 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk majsstivelse med top
- ½ tsk fint salt
- 1 drys fintrevet muskatnød valgfri
- 150 g chokolade vegansk
- flagesalt
Sådan gør du
- Pisk blødt smør og brun farin godt sammen, til det bliver en cremet masse.
- Pisk derefter mel, bagepulver, salt, natron, majsstivelse, havredrik og evt. fintrevet muskatnød i, til det netop er ensartet.
- Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
- Stil cookiedejen på køl i mindst 1 time og op til 24 timer.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Beklæd to bageplader med bagepapir og form 12-14 kugler af dejen. Se note hvis du ikke vil bage dem alle nu.
- Placer dem med god plads imellem - evt. på 3 bageplader, hvis du bager dem alle på samme tid. De skal ikke trykkes flade, da de flyder ud i ovnen.
- Drys med lidt flagesalt og bag dem i ovnen i 10-14 minutter afhængig af størrelse. De skal være godt gyldne i kanterne og en smule gyldne i midten.
- Lad dem afkøle 5-10 minutter på bagepladen og løft dem derefter forsigtigt over på en rist med en palet for at afkøle helt.