Vegansk chokoladekage

Kan man virkelig godt lave en vegansk chokoladekage, hvor man ikke føler, at man bare gerne vil have klassikeren? Det har vi testet, og vi har svaret. JA! Det kan man. Og vi har faktisk kreeret en ret så lækker opskrift, hvis vi altså selv skal sige det. Den er svampet, luftig og med god kakaosmag, fyldt med chokoladestykker og toppet med en blød og luftig chokolade-smørcreme. Haps.
Opskrift på vegansk chokoladekage
Denne opskrift på vegansk chokoladekage er helt uden mælk, smør og æg. Vi har som væske i stedet brugt vores Havre Kakao, der jo går perfekt i en chokoladekage. Vi har derudover brugt vegansk smør og undladt æggene. Og bare rolig – den bliver stadig luftig og svampet. Indeni er der også gemt små chokoladestykker, og så har vi toppet med en chokolade-smørcreme tilsat en smule mandellikør (amaretto) og flagesalt. Mere haps. Og hvis du ikke har amaretto, så undlader du det bare eller erstatter med en smule mandelessens. Smag dig i så fald frem.
Er du på udkig efter mere inspiration, så kig endelig på alle vores opskrifter med plantedrik.

Laktosefri og plantebaseret chokoladekage med chokolade-smørcreme
Åh manner. Vi har altså spist lidt flere stykker af denne kage på det sidste, end vi måske lige vil indrømme. Men det er altså svært at have sådan en lækker kage stående, som dufter i hele hytten, og så ikke hapse et lille stykke. Og et lille stykke mere. Og et lille stykke mere. Det er vi vist kommet til.
Skal du virkelig skeje ud og måske lave et lille mesterstykke eller servere til fødselsdag, så kan du jo yderligere toppe med friske bær, chokolade, slik og lignende. Det vil helt sikkert blive taget godt imod af både store og små. Og de gætter helt sikkert ikke, at den er vegansk.
Vil du se, hvordan man laver denne opskrift på vegansk chokoladekage? Check vores Instagram reels.


Vegansk chokoladekage
Ingredienser
Chokoladekage
- 3 dl Dryk Havrekakao
- 1 spsk æblecidereddike
- 150 g vegansk smør
- 2 tsk instant kaffe
- 2 spsk mørk sirup
- 280 g hvedemel
- 40 g kakaopulver
- 180 g sukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- ½ tsk salt
- 80 g mørk chokolade
Chokolade-smørcreme
- 75 g vegansk smør blødt
- 200 g flormelis
- 30 g kakaopulver
- 2 spsk Dryk Havrekakao
- 2 spsk amaretto (mandellikør) – kan undlades
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
- Start med at lave kagen. Rør æblecidereddike ud i kakaoen.
- Smelt smør, sirup og kaffe i en gryde ved svag varme.
- Bland hvedemel, kakao, sukker, salt, natron og bagepulver og si det ned i en stor skål.
- Rør kakaoblandingen og smørblandingen i skålen.
- Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
- Fór en firkantet form ca. 22×22 cm med bagepapir og hæld dejen i.
- Bag kagen i 30-35 minutter. Den er færdig, når der netop ikke er dej på en kniv, du stikker i kagen.
- Lad kagen køle fuldstændig.
- Når kagen er kold, skal du piske ingredienserne til smørcremen sammen. Vær ikke bange hvis den til at starte med virker tør – den samler sig og skal herefter piskes lidt lysere og luftigere.
- Smør chokolade-smørcremen ud på den kolde kage og top evt. med lidt revet chokolade og flagesalt.
Hej druk, jeg vil lige sige tak for opskriften, men det er nok en god ide, hvis I retter til, så det tydeligt fremfor, hvornår I mener kakaoDRIK hhv. KAKAOPULVER
Jeg mener dryk selvfølgelig. Beklager stavekontrollen…