Denne portion bagt grød med æbler er som at spise kage til morgenmad – på den sunde måde. Hvis du endnu ikke har givet dig i kast med bagt grød, så er det nu. Det er nemlig en skøn og anderledes måde at spise grød på.
Opskrift på bagt grød med æbler
Bagt grød er ikke en flydende grød, som du kender den. Basen laves på de samme ingredienser (fx havregryn og plantedrik i dette tilfælde), og så bages det i ovnen til en fast, næsten kage-lignende konsistens. Det kan smages til med krydderier og toppes med forskellige ting, men det er basen i det. Vi har valgt varme krydderier som kanel og kardemomme og toppet med æbler, dadler, mandler og græskarkerner, men du kan benytte de fleste frugter, smagsgivere og knasende topping. Vi har brugt vores DRYK Havredrik som væske, som passer virkelig godt til både konsistens, smag og sødme.
Havregrød i ovn
Havregrød bagt i ovn er jo egentlig super smart. Nu bliver vores opskrift ikke flydende og cremet som en klassisk havregrød, men mere som en fast, saftig kage i konsistensen. Tilsætter du dog mere væske, vil du få en mere flydende, grødlignende konsistens. Men lov os lige at prøve denne først. Vi kan godt lide at servere den med ekstra havredrik på siden.
Som kage til morgenmad
Forestil dig at kunne spise kage til morgenmad. Det lyder da ret godt ikke sandt? Sådan er det her altså lidt. På den sunde måde selvfølgelig. Med masser af smag og tekstur og helt sikkert noget hele familien vil elske. Server den på en weekendmorgen hvor der er lidt ekstra tid eller lav en stor portion, så du kan spise den kold næste morgen eller på farten til arbejde.
Bagt grød med æbler
Ingredienser
- 5 dl havregryn grovvalsede
- 1 spsk kanel stødt
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kardemomme
- 1 nip salt
- 2 spsk hørfrø + 6 spsk vand
- 5 dl Dryk havredrik
- 3 æbler
- 2 dl nødder og kerner fx 1 dl mandler og 1 dl græskarkerner
- 1 spsk smør
- 2 spsk ahornsirup eller andet sødende
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Start med at røre hørfrø sammen med de 6 spsk vand. Lad det stå i 10 minutters tid.
- Bland havregryn, vaniljesukker, kanel, kardemomme og salt sammen. Rør hørfrø-geleen i.
- Smør et ildfast fad med smør, olie eller lignende fedtstof.
- Fordel havregrynsblandingen ud i det smurte fad og hæld havredrikken over.
- Skær dadler i mindre stykker og fordel på toppen. Skær også æbler i tynde skiver og tryk dem lidt ned i havregrynene.
- Smelt smør og sirup flydende i en lille gryde og vend hakkede nødder og kerner i. Fordel det på toppen af grøden.
- Bag grøden i 30-35 minutter. Bliver den for mørk på toppen, kan du dække fadet med staniol.
- Lad det køle en smule og spis - fx med lidt ekstra havredrik hældt over.