Der er altså ikke meget, der slår en hjemmelavet portion granola om morgenen. Vi har lavet en vegansk granola med masser af nødder, kokos, nøddesmør, sirup og kanel. Perfekt ovenpå yoghurt eller serveret med DRYK Havredrik over. Det er i hvert fald sådan, vi elsker at starte vores dag.
Opskrift på vegansk granola
Mange opskrifter på granola og muesli er sådan set vegansk. Men nogle gange er der smør eller honning i, og det har vi udeladt her. Vi har lavet vores portion vegansk granola på grovvalsede havregryn, mandler, græskarkerner og kokos – både kokosmel og kokosflager. Alt udover havregryn kan byttes ud med andre nødder og kerner, alt efter hvad du har i skabet. Vi har krydret det med lidt kanel, og så har vi lavet den våde/søde blanding af sirup, nøddesmør (vi har brugt hasselnøddesmør) og DRYK Havredrik. Det sørger vi en sprød og sød granola, som du kender den.
Granola med havredrik og nødder
Granola med havredrik
Ingredienser
- 200 g havregryn grovvalsede
- 75 g mandler eller andre nødder
- 50 g græskarkerner
- 50 g kokosmel
- 1 dl kokosflager
- 2 tsk kanel stødt
- ½ tsk salt
- 75 g sirup
- 50 g nøddesmør fx hasselnøddesmør eller peanutbutter
- ¾ dl havredrik barista
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170 grader.
- Bland havregryn, nødder, kerner, kokosmel, kokosflager, kanel og salt sammen i en skål.
- Smelt sirup og nøddesmør i en gryde over svag varme og rør havredrik i.
- Bland det tørre med det våde og bred så ud på en bageplade med bagepapir.
- Bag din granola i omkring 10 minutters tid, rør det lidt rundt og skru så lidt ned for varmen.
- Lad det stå i små ti minutters tid, til du har en flot gylden farvet granola. Lad det evt. stå 5 minutters tid på eftervarmen, hvis det er for mørkt i farven men stadig ikke helt har fået nok tid i ovnen.
- Lad det køle helt af og kom det så i en lufttæt beholder.