Go Back
Veganske hveder - danish wheat buns

Veganske hveder

Her får du en opskrift på Dryk hveder uden æg og med vores dejlige havredrik. De kan dermed nemt laves veganske ved at bruge vegansk smør. Uanset hvad smager de skønt og er et must på Store Bededag. Opskriften giver 9-10 hveder.
Servings 9 stk
Prep Time 15 minutes
Cook Time 16 minutes
Hævetid 1 hour 15 minutes

Ingredients
  

  • 80 g smør evt. vegansk
  • dl havredrik + lidt til pensling
  • 50 g gær
  • 50 g sukker
  • 7 g salt
  • 1 tsk stødt kardemomme med top
  • 550 g hvedemel

Instructions
 

  • Smelt smør i en gryde og lad det køle lidt af.
  • Opløs gær i havredrik og rør derefter sukker, salt og kardemomme i.
  • Tilsæt smeltet, let afkølet smør og hvedemel.
  • Ælt dejen i 5 minutters tid - gerne på røremaskine, til den bliver blød og lækker.
  • Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i 30 minutter.
  • Del dejen i 9-10 stykker og rul dem til runde kugler.
  • Fordel dem i en fad foret med bagepapir med lidt plads imellem (de hæver nemlig en del).
  • Lad hvederne efterhæve i 45 minutter.
  • Pensl hvederne med havredrik og bag dem ved 180 grader varmluft i 15-17 minutter.