Bagt grød med æbler
Bagt grød er lidt som at spise kage til morgenmad - på den sunde måde. Her har vi lavet en efterårsversion med æbler, varme krydderier, dadler og nødder. Opskriften er til cirka 5 personer.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
- 5 dl havregryn grovvalsede
- 1 spsk kanel stødt
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kardemomme
- 1 nip salt
- 2 spsk hørfrø + 6 spsk vand
- 5 dl Dryk havredrik
- 3 æbler
- 2 dl nødder og kerner fx 1 dl mandler og 1 dl græskarkerner
- 1 spsk smør
- 2 spsk ahornsirup eller andet sødende
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Start med at røre hørfrø sammen med de 6 spsk vand. Lad det stå i 10 minutters tid.
Bland havregryn, vaniljesukker, kanel, kardemomme og salt sammen. Rør hørfrø-geleen i.
Smør et ildfast fad med smør, olie eller lignende fedtstof.
Fordel havregrynsblandingen ud i det smurte fad og hæld havredrikken over.
Skær dadler i mindre stykker og fordel på toppen. Skær også æbler i tynde skiver og tryk dem lidt ned i havregrynene.
Smelt smør og sirup flydende i en lille gryde og vend hakkede nødder og kerner i. Fordel det på toppen af grøden.
Bag grøden i 30-35 minutter. Bliver den for mørk på toppen, kan du dække fadet med staniol.
Lad det køle en smule og spis - fx med lidt ekstra havredrik hældt over.