Go Back
Vegansk chokoladekage

Vegansk chokoladekage

En svampet, luftig og super lækker chokoladekage med chokolade-smørcreme. Alt sammen plantebaseret og vegansk. Kagen er nok til 10 personer.
Antal 10 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter

Ingredienser
  

Chokoladekage

  • 3 dl Dryk Havrekakao
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 150 g vegansk smør
  • 2 tsk instant kaffe
  • 2 spsk mørk sirup
  • 280 g hvedemel
  • 40 g kakaopulver
  • 180 g sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 80 g mørk chokolade

Chokolade-smørcreme

  • 75 g vegansk smør blødt
  • 200 g flormelis
  • 30 g kakaopulver
  • 2 spsk Dryk Havrekakao
  • 2 spsk amaretto (mandellikør) - kan undlades

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Rør æblecidereddike ud i kakaoen.
  • Smelt smør, sirup og kaffe i en gryde ved svag varme.
  • Bland hvedemel, kakao, sukker, salt, natron og bagepulver og si det ned i en stor skål.
  • Rør kakaoblandingen og smørblandingen i skålen.
  • Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
  • Fór en firkantet form ca. 22x22 cm med bagepapir og hæld dejen i.
  • Bag kagen i 30-35 minutter. Den er færdig, når der ikke er dej på en kniv, du stikker i kagen.
  • Lad kagen køle fuldstændig.
  • Når kagen er kold, skal du piske ingredienserne til smørcremen sammen. Vær ikke bange hvis den til at starte med virker tør - den samler sig og skal herefter piskes lidt lysere og luftigere.
  • Smør chokolade-smørcremen ud på den kolde kage og top evt. med lidt revet chokolade og flagesalt.