Riz au lait
Den franske søde dessert riz au lait går glimrende som alternativ til risalamande eller som vegansk dessert juleaften. Du kan toppet med alle kompotter, sirupper og lignende. Vi er gået klassisk med kirsebærsauce. Opskriften er nok til 4-6 portioner.
Tilb. tid 50 minutter min
- 180 g grødris
- 1 liter Havredrik Barista
- 75 g sukker
- 1 vaniljestang
- ½ tsk fint salt
- Kirsebærsauce eller andet til topping
Kom grødris og 1 dl vand i en gryde og kog op, til risene har absorberet vandet.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom et par dl havredrik ned til risene og rør rundt, så der ikke er risklumper i. Tilsæt så resten af havredrikken, vaniljekorn, den hele og tomme vaniljestang, sukker og salt.
Lad det simre under låg i 45 minutters tid, til du har en risengrødskonsistens. Rør ofte og godt nede i bunden, så det ikke brænder på.
Spis det koldt eller lunt - fx med kirsebærsauce eller andet friskt på toppen.