Go Back
Vegan rice pudding

Riz au lait

Den franske søde dessert riz au lait går glimrende som alternativ til risalamande eller som vegansk dessert juleaften. Du kan toppet med alle kompotter, sirupper og lignende. Vi er gået klassisk med kirsebærsauce. Opskriften er nok til 4-6 portioner.
Antal 5 personer
Tilb. tid 50 minutter

Ingredienser
  

  • 180 g grødris
  • 1 liter Havredrik Barista
  • 75 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • ½ tsk fint salt
  • Kirsebærsauce eller andet til topping

Sådan gør du
 

  • Kom grødris og 1 dl vand i en gryde og kog op, til risene har absorberet vandet.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom et par dl havredrik ned til risene og rør rundt, så der ikke er risklumper i. Tilsæt så resten af havredrikken, vaniljekorn, den hele og tomme vaniljestang, sukker og salt.
  • Lad det simre under låg i 45 minutters tid, til du har en risengrødskonsistens. Rør ofte og godt nede i bunden, så det ikke brænder på.
  • Spis det koldt eller lunt - fx med kirsebærsauce eller andet friskt på toppen.