Go Back
Vegan blueberry muffins

Veganske blåbærmuffins med crumble

Saftige og bløde blåbærmuffins med citronskal og vanilje toppet med crumble. Super nemme muffins, der endda er veganske og lavet på Dryk havredrik. Opskriften giver små 14-18 muffins.
Antal 16 stk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter

Equipment

  • Muffinforme

Ingredienser
  

Blåbærmuffins

  • 3 dl Dryk havredrik
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 300 g hvedemel
  • 160 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk maizena
  • 85 g smør evt. vegansk, smeltet
  • 1 øko citron fintrevet skal
  • 200 g blåbær friske eller frosne

Crumble

  • 4 spsk hvedemel
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk smør evt. vegansk

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Start med dine blåbærmuffins. Rør havredrik sammen med æblecidereddike.
  • Rør hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, maizena, 1 nip salt og fintrevet citronskal sammen i en skål.
  • Rør havredrikken og den smeltede smør i skålen og bland godt, til du har en ensartet dej.
  • Vend forsigtet blåbærrene i og rør så lidt som muligt, så farven blander sig så lidt som muligt med dejens sarte beige farve.
  • Lav crumble ved at nulre/mase de 3 ingredienser sammen i en skål.
  • Smør evt. dine muffinforme med lidt neutral olie og kom muffindej i, så det fylder 2/3 af formen.
  • Drys med cirka 1 tsk crumble på hver muffin.
  • Bag dine muffins i cirka 18-22 minutter afhængig af størrelse. Hold øje med dem - de skal være gyldne på toppen.

Noter

Vi synes, at silikoneforme er bedst, da det er nemmest at få dine muffins ud af. Du kan dog også bruge almindelige papir-muffinforme - bare sørg for at smøre dem.