Saftige og bløde blåbærmuffins med citronskal og vanilje toppet med crumble. Super nemme muffins, der endda er veganske og lavet på Dryk havredrik. Opskriften giver små 14-18 muffins.
Start med dine blåbærmuffins. Rør havredrik sammen med æblecidereddike.
Rør hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, maizena, 1 nip salt og fintrevet citronskal sammen i en skål.
Rør havredrikken og den smeltede smør i skålen og bland godt, til du har en ensartet dej.
Vend forsigtet blåbærrene i og rør så lidt som muligt, så farven blander sig så lidt som muligt med dejens sarte beige farve.
Lav crumble ved at nulre/mase de 3 ingredienser sammen i en skål.
Smør evt. dine muffinforme med lidt neutral olie og kom muffindej i, så det fylder 2/3 af formen.
Drys med cirka 1 tsk crumble på hver muffin.
Bag dine muffins i cirka 18-22 minutter afhængig af størrelse. Hold øje med dem - de skal være gyldne på toppen.
Noter
Vi synes, at silikoneforme er bedst, da det er nemmest at få dine muffins ud af. Du kan dog også bruge almindelige papir-muffinforme - bare sørg for at smøre dem.