Go Back
Veganske vafler

Veganske vafler

En opskrift på sprøde, søde veganske vafler helt uden æg eller mælkeprodukter. Vi har undladt æg og brugt havredrik + vegansk smør, og det giver de lækreste vafler. Opskriften giver cirka 7-8 belgiske vafler - du kan også bruge et klassisk hjerteformet vaffeljern.
Antal 7 stk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter

Equipment

  • Vaffeljern

Ingredienser
  

  • 3 dl havredrik ærtedrik kan også bruges
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 60 g smør evt. vegansk (plus lidt ekstra til vaffeljernet)
  • Toppings

Sådan gør du
 

  • Rør havredrik og æblecidereddikke sammen og lad det stå, mens du forbereder resten.
  • Smelt smør i en gryde. Vi smelter en smule ekstra, som vi bruger til at pensle vaffeljernet mellem hver vaffel.
  • Si hvedemel, salt og bagepulver i en skål.
  • Kom sukker, vaniljesukker, smeltet smør og havredrik-eddikken ned til melet og vend forsigtigt men godt rundt med en dejskraber. Der må godt være en smule klumper i til sidst - det gør ikke noget.
  • Varm din vaffejern godt op (vi har brugt et belgisk ét).
  • Pensl vaffeljernet med lidt smeltet smør og kom dejen på. Hos os passede det med cirka 2 spsk dej pr vaffel.
  • Lad vaflerne bage en del, før du løfter låget (ellers ødelægges de og deles i to. Fortsæt til al dejen er brugt og husk at pensle med smør mellem hver vaffel.
  • Server med dine yndlingstopping - fx friske bær og sirup.