Veganske vafler
En opskrift på sprøde, søde veganske vafler helt uden æg eller mælkeprodukter. Vi har undladt æg og brugt havredrik + vegansk smør, og det giver de lækreste vafler. Opskriften giver cirka 7-8 belgiske vafler - du kan også bruge et klassisk hjerteformet vaffeljern.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
- 3 dl havredrik ærtedrik kan også bruges
- 1 spsk æblecidereddike
- 225 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 3 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 60 g smør evt. vegansk (plus lidt ekstra til vaffeljernet)
- Toppings
Rør havredrik og æblecidereddikke sammen og lad det stå, mens du forbereder resten.
Smelt smør i en gryde. Vi smelter en smule ekstra, som vi bruger til at pensle vaffeljernet mellem hver vaffel.
Si hvedemel, salt og bagepulver i en skål.
Kom sukker, vaniljesukker, smeltet smør og havredrik-eddikken ned til melet og vend forsigtigt men godt rundt med en dejskraber. Der må godt være en smule klumper i til sidst - det gør ikke noget.
Varm din vaffejern godt op (vi har brugt et belgisk ét).
Pensl vaffeljernet med lidt smeltet smør og kom dejen på. Hos os passede det med cirka 2 spsk dej pr vaffel.
Lad vaflerne bage en del, før du løfter låget (ellers ødelægges de og deles i to. Fortsæt til al dejen er brugt og husk at pensle med smør mellem hver vaffel.
Server med dine yndlingstopping - fx friske bær og sirup.