Go Back
Vegan one pot pasta

One pot pasta med ærter

En lækker og cremet one pot pasta med ærter, spinat, svampe, hvidløg og ærtedrik - alt i en gryde og super nem aftensmad. Tilføjet lidt ost, vegansk eller ej. For et endnu mere cremet resultat kan du tilsætte et skvæt (vegansk) fløde.
Antal 4 personer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser
  

  • 300 g pasta vi har brugt fuldkornsspaghetti
  • 500 g ærter i bælg - du kan også bruge 150 g frosne, optøede
  • 150 g spinat
  • 200 g svampe fx champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum kan undlades
  • 3 dl ærtedrik
  • dl grøntsagsfond eller grøntsagsbouillonterninger rørt ud i kogende vand
  • 1 øko citron
  • 75 g ost parmesan for vegetar, vegansk ost for vegansk
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Fjern ærterne fra sin bælg og skyl spinaten.
  • Rens svampene og skær dem i tynde skiver. Hak hvidløg fint.
  • Kom pasta i en gryde sammen med ærter, spinat, svampe, basilikum og hvidløg.
  • Tilsæt 1 tsk salt, lidt friskkværnet peber og hæld ærtedrik og fond over.
  • Lad pastaretten simre under låg i 12-15 minutter - rør i den en gang i mellem.
  • Tag gryden af varmen og lad den stå under låg i 5 minutter, så den kan trække den sidste væske til sig.
  • Tilsæt saft og fintrevet skal fra den halve citron, revet ost og smag til med salt. Tilsæt et skvæt fløde her, hvis du ønsker en endnu mere cremet konsistens.
  • Server med frisk basilikum og evt. mere ost.