One pot pasta med ærter
En lækker og cremet one pot pasta med ærter, spinat, svampe, hvidløg og ærtedrik - alt i en gryde og super nem aftensmad. Tilføjet lidt ost, vegansk eller ej. For et endnu mere cremet resultat kan du tilsætte et skvæt (vegansk) fløde.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
- 300 g pasta vi har brugt fuldkornsspaghetti
- 500 g ærter i bælg - du kan også bruge 150 g frosne, optøede
- 150 g spinat
- 200 g svampe fx champignon
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk basilikum kan undlades
- 3 dl ærtedrik
- 5½ dl grøntsagsfond eller grøntsagsbouillonterninger rørt ud i kogende vand
- 1 øko citron
- 75 g ost parmesan for vegetar, vegansk ost for vegansk
- salt og peber
Fjern ærterne fra sin bælg og skyl spinaten.
Rens svampene og skær dem i tynde skiver. Hak hvidløg fint.
Kom pasta i en gryde sammen med ærter, spinat, svampe, basilikum og hvidløg.
Tilsæt 1 tsk salt, lidt friskkværnet peber og hæld ærtedrik og fond over.
Lad pastaretten simre under låg i 12-15 minutter - rør i den en gang i mellem.
Tag gryden af varmen og lad den stå under låg i 5 minutter, så den kan trække den sidste væske til sig.
Tilsæt saft og fintrevet skal fra den halve citron, revet ost og smag til med salt. Tilsæt et skvæt fløde her, hvis du ønsker en endnu mere cremet konsistens.
Server med frisk basilikum og evt. mere ost.