Pandekager med havredrik
Lækre pandekager lavet på havredrik, der bliver sprøde i kanten. De kan også laves veganske ved at udelade æg og stege i vegansk smør. Opskriften giver 10-12 stk.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
- 3 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kardemomme kan undlades
- 2 spsk sukker
- 1 nip salt
- 1 øko citron skallen
- 5 dl havredrik
- 2 æg kan undlades for vegansk version
- smør til stegning evt. vegansk
Rør hvedemel, sukker, bagepulver, salt, kardemomme og fintrevet citronskal sammen.
Pisk æggene i mælken og pisk det langsomt i melblandingen, imens du pisker. Så undgår du de fleste klumper.
Steg pandekagerne på en middelvarm pande i 1 tsk smør/fedtstof pr pandekage.
Lad dejen sætte sig godt og blive gyldenbrun, inden du begynder at løsne dem i kanterne og flytte på dem. Især hvis du ikke har æg i dejen.
Spis! Vi elsker syltetøj/sukker eller citronsaft/sukker.