Go Back
Cold raised buns with seeds

Koldhævede boller med havredrik

En nem og hurtig opskrift på koldhævede boller med havredrik og kerner. Kan bikses sammen på under 3 minutter og skal så herefter stå i køleskabet natten over. Opskriften giver 9-12 boller.
Antal 10 stk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Koldhævning 10 timer

Ingredienser
  

  • 500 ml Dryk Havredrik
  • 12 g gær
  • 50 g havregryn
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g hørfrø
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 100 g rugmel
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i havredrikken.
  • Rør havregryn, hørfrø, græskarkerner, salt og sukker i og herefter rugmel og hvedemel. Det skal gerne blive en klistret og ret våd dej.
  • Dæk dejen til og stil på køl i minium 10 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet og varm ovnen op til 250 grader. Sæt en bageplade i ovnen også.
  • Når ovnen er varm, sætter du et stykke bagepapir og et glas med varmt vand.
  • Brug to skeer til at sætte boller af dejen over på bagepapiret.
  • Træk bagepapiret over på den varme bageplade, hæld vandet ned i bunden af ovnen (det vil danne damp) og luk så lågen. Skru ned på 200 grader.
  • Bag bollerne i 15 minutters tid, til de er gyldne og flotte. Lad dem afkøle en smule, inden du spiser dem.