Go Back
Vegansk mac and cheese

Vegansk mac and cheese

En opskrift på mac and cheese der kan laves vegansk eller med vegansk bechamel og almindelig ost - det er op til dig. Vi bruger vores Ærtedrik Barista og tilføjer spinat. Opskriften er nok til 4. Server gerne med en frisk salat til.
Antal 4 personer
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter

Ingredienser
  

  • 250 g pasta
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 250 g frisk spinat
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør evt. vegansk
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 4 dl Dryk Ærtedrik Barista
  • 1 håndfuld krydderurter fx estragon eller persille
  • 1 tsk dijonsennep
  • 175 g revet ost evt. vegansk
  • muskatnød
  • 1 dl panko rasp
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Kog pasta i saltet vand efter anvisningen på pakken - de skal være al dente. Hæld vandet fra.
  • Hak løg og hvidløg og steg i olivenolie ved middelvarme et par minutter.
  • Tilsæt spinat og lad det falde sammen.
  • Rør grøntsagsbouillonterningen ud i 1 dl kogende vand.
  • Smelt smør i en gryde og pisk melet i. Rist under omrøring i et par minutter, så melsmagen forsvinder.
  • Tag gryden af varmen og pisk bouillonvandet i, til det tykner.
  • Kom gryden tilbage på varmen og pisk ærtedrikken i lidt ad gangen. Kog op til sidst så det tykner - pisk hele tiden.
  • Rør en håndfuld af osten i. Smag til med estragon, peber, salt, lidt fintrevet muskatnød og sennep.
  • Kom pasta og spinatblandingen i et ildfast fad. Hæld saucen over og top med resten af osten og panko raps.
  • Bag din mac and cheese ved 215 grader i cirka 15 minutter, til den er sprød og gylden på toppen.