Spinatpandekager
Svampede og grønne spinatpandekager lavet med ærtedrik og frisk spinat. Opskriften er med æg men kan laves uden for vegansk variant. Opskriften giver omkring 8 stk.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
- 3 dl Dryk Ærtedrik
- 160 g mel fx 100 g hvedemel og resten fuldkorn
- 3 æg Kan undlades for vegansk version
- 100 g frisk spinat
- 1 nip salt
- Olivenolie til stegning
Kom ærtedrik, æg, mel, spinat og et nip salt i en blender og blend det til en ensartet dej.
Steg dejen til pandekager (som du ville stege pandekager normalt) på en middelvarm pande i lidt olie.
Laver du veganske spinatpandekager (uden æg), skal have lidt mindre varme og lidt længere tid på panden for at hænge sammen. Vend dem her forsigtigt.
Fyld dem med dit yndlingsfyld - er der rester tilovers, kan de endda sagtens spises som søde pandekager til morgenmaden dagen efter.