Vegansk jordbærtærte
En opskrift på en klassisk jordbærtærte - bare på den veganske måde med Dryk ærtedrik. Med en mørdejsbund, mazarinmasse, mørk chokolade, vaniljecreme og nye, danske jordbær. Det bliver næsten ikke bedre. Opskriften er nok til 8 personer.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 20 minutter min
Køletid 2 timer t
Mørdej
- 220 g hvedemel
- 50 g sukker
- 100 g smør koldt og evt. vegansk
Mazarinmasse
- 100 g smør evt. vegansk
- 100 g sukker
- 180 g marcipan
- ¼ dl Dryk ærtedrik
- 1 spsk hvedemel
Vaniljecreme
- ½ liter Dryk Ærtedrik kan også bruge Dryk Havredrik
- 5 spsk maizena svarende til 45 g
- 40 g sukker
- 1 vaniljestang eller ¾ tsk ren vaniljepulver
- 1 dl fløde evt. vegansk
Derudover
- 400 g jordbær friske, gerne nye og danske
- 80 g mørk chokolade evt. vegansk
Mørdej, mazarinmasse og vaniljecreme
Start med at lave mørdejen ved at komme mel, sukker og tern af smør i en skål.
Smuldr det med fingrene til der ingen smørklumper er tilbage. Tilsæt et par spsk vand (start med 3) og saml hurtigt dejen - den skal ikke æltes men netop hænge sammen og kunne formes til en kugle.
Dæk skålen til og sæt den på køl i en halv times tid, imens du laver mazarinmasse og vaniljecreme.
Pisk marcipan, smør og sukker til mazarinmassen sammen til en ensartet masse og pisk så ærtedrikken i, til det er luftigt. Pisk hvedemelet i og stil den til side.
Lav vaniljecreme ved at flække vaniljestangen og skrabe kornene ud. Mas dem med en spsk af sukkeret.
Kom dit vaniljesukker, det resterende sukker, ærtedrik og maizena i en lille gryde og pisk det sammen.
Bring cremen i kog under konstant piskning og kog, til den bliver til en tyk creme. Du er ikke i tvivl - det sker pludseligt.
Kom cremen i en skål og dæk med husholdningsfilm helt ned til cremen og til den på køl.
Bagning og samling
Smør en tærteform og tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Tag mørdejen ud af køleskabet og rul den ud mellem to stykker bagepapir. Den skal være en lille halv cm tyk.
Kom den i den smurte tærteform og sørg for, at den er trykket godt ud i alle sider og kanter. Skær den overskydende dej fra. Prik nogle huller i både bund og kanter med en gaffel.
Fordel mazarinmasse jævnt på bunden og bag den i cirka 18-20 minutter, til den er flot gylden på toppen.
Lad tærten køle helt af. Smelt derefter chokoladen over vandbad og smør den på toppen af tærten. Lad chokoladen størkne.
Pisk den kolde, stive kagecremen luftig og blød. Pisk fløden til fast flødeskum i en anden skål og vend fløden i kagecremen lidt ad gangen.
Fordel vaniljecremen på den helt kolde tærtebund. Pynt med halve jordbær og spis!