Go Back

Vegansk jordbærtærte

En opskrift på en klassisk jordbærtærte - bare på den veganske måde med Dryk ærtedrik. Med en mørdejsbund, mazarinmasse, mørk chokolade, vaniljecreme og nye, danske jordbær. Det bliver næsten ikke bedre. Opskriften er nok til 8 personer.
Antal 8 personer
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 20 minutter
Køletid 2 timer

Equipment

  • Tærteform

Ingredienser
  

Mørdej

  • 220 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 100 g smør koldt og evt. vegansk

Mazarinmasse

  • 100 g smør evt. vegansk
  • 100 g sukker
  • 180 g marcipan
  • ¼ dl Dryk ærtedrik
  • 1 spsk hvedemel

Vaniljecreme

  • ½ liter Dryk Ærtedrik kan også bruge Dryk Havredrik
  • 5 spsk maizena svarende til 45 g
  • 40 g sukker
  • 1 vaniljestang eller ¾ tsk ren vaniljepulver
  • 1 dl fløde evt. vegansk

Derudover

  • 400 g jordbær friske, gerne nye og danske
  • 80 g mørk chokolade evt. vegansk

Sådan gør du
 

Mørdej, mazarinmasse og vaniljecreme

  • Start med at lave mørdejen ved at komme mel, sukker og tern af smør i en skål.
  • Smuldr det med fingrene til der ingen smørklumper er tilbage. Tilsæt et par spsk vand (start med 3) og saml hurtigt dejen - den skal ikke æltes men netop hænge sammen og kunne formes til en kugle.
  • Dæk skålen til og sæt den på køl i en halv times tid, imens du laver mazarinmasse og vaniljecreme.
  • Pisk marcipan, smør og sukker til mazarinmassen sammen til en ensartet masse og pisk så ærtedrikken i, til det er luftigt. Pisk hvedemelet i og stil den til side.
  • Lav vaniljecreme ved at flække vaniljestangen og skrabe kornene ud. Mas dem med en spsk af sukkeret.
  • Kom dit vaniljesukker, det resterende sukker, ærtedrik og maizena i en lille gryde og pisk det sammen.
  • Bring cremen i kog under konstant piskning og kog, til den bliver til en tyk creme. Du er ikke i tvivl - det sker pludseligt.
  • Kom cremen i en skål og dæk med husholdningsfilm helt ned til cremen og til den på køl.

Bagning og samling

  • Smør en tærteform og tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Tag mørdejen ud af køleskabet og rul den ud mellem to stykker bagepapir. Den skal være en lille halv cm tyk.
  • Kom den i den smurte tærteform og sørg for, at den er trykket godt ud i alle sider og kanter. Skær den overskydende dej fra. Prik nogle huller i både bund og kanter med en gaffel.
  • Fordel mazarinmasse jævnt på bunden og bag den i cirka 18-20 minutter, til den er flot gylden på toppen.
  • Lad tærten køle helt af. Smelt derefter chokoladen over vandbad og smør den på toppen af tærten. Lad chokoladen størkne.
  • Pisk den kolde, stive kagecremen luftig og blød. Pisk fløden til fast flødeskum i en anden skål og vend fløden i kagecremen lidt ad gangen.
  • Fordel vaniljecremen på den helt kolde tærtebund. Pynt med halve jordbær og spis!