Go Back
Milk chocolate ice cream

Mælkechokoladeis

En cremet og lækker mælkechokoladeis med Dryk Ærtebarista, der nemt kan gøres vegansk ved at bruge vegansk fløde samt mælkechokolade. Opskrifter giver cirka 750 ml is og kan sagtens dobles op.
Antal 750 ml
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Køletid 1 time

Equipment

  • Ismaskine

Ingredienser
  

  • 200 ml fløde evt. vegansk
  • 200 g mælkechokolade evt. vegansk
  • 100 g sukker
  • 300 ml Ærtedrik Barista
  • 1 nip salt

Sådan gør du
 

  • Varm fløde i en gryde til lige før kogepunktet.
  • Hak chokolade groft og kom det i den varme fløde. Rør rundt, til chokolade er opløst.
  • Kom sukker i og rør rundt, til det er opløst.
  • Tilsæt kold ærtedrik og et nip salt og rør rundt til en ensartet masse.
  • Sæt cremen på køl i en halv-hel time, til den er kold og kør den så på ismaskinen.
  • Når konsistensen er som tyk softice, skal isen i en beholder og derefter i fryseren i minimum 3-4 timer, til den har sat sig.