Go Back
Svampelasagne - vegansk vegetarisk lasagne med svampe

Svampelasagne

En lækker og cremet svampelasagne med hjemmelavet bechamelsauce, spinat og ost. Bechamelen er lavet på ærtedrik. Herudover kan du vælge almindelig eller vegansk ost/smør for et vegansk alternativ. Opskriften er til 4 personer.
Antal 4 personer
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser
  

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 600 g brune champignon eller marksvampe
  • 2 spsk balsamico
  • 400 g frisk spinat
  • 25 g smør evt. vegansk
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl ærtedrik
  • 125 g revet ost evt. vegansk
  • ½ øko citron skallen
  • 1 håndfuld frisk estragon finthakket
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • 300 g friske lasagneplader

Sådan gør du
 

  • Skræl og hak løg og hvidløg fint.
  • Skyl svampene og skær dem i tynde skiver.
  • Steg løg og hvidløg på en stor pande i et par spsk olivenolie ved middelvarme, til de er bløde.
  • Tilsæt svampe og balsamico og lad det stege, til svampene bliver bløde og falder lidt sammen.
  • Kom skyllet spinat på og lad det falde sammen. Er der ikke nok plads på panden, kan du dampe spinaten i en gryde ved siden af og tilsæt det til svampene efterfølgende.
  • Smag til med lidt salt og peber.
  • Lav bechamel ved at smelte smør i en lille gryde. Pisk melet i og steg det et minut eller to under piskning.
  • Tilsæt ærtedrik lidt af gangen, pisk til det tykner og bliver ensartet og hæld så lidt mere ærtedrik i. Fortsæt til ærtedrikken er brugt op.
  • Tilsæt fintrevet citronskal, ½ af osten og ½ af den finthakkede, friske estragon.
  • Smag til med salt og peber.
  • Læg lasagnen i lag: først en smule bechamel og svampefyld i bunden og derefter friske lasagneplader, ½ af svampefyldet, ⅓ af bechamel. Gentag dette en gang mere.
  • Top med det sidste lag lasagneplader (tre i alt) og den sidste bechamel - sauce skal smøres ud og dække pladerne. Drys med den sidste ost og finthakket estragon.
  • Bag din lasagne ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutter.