Go Back
Sund nutella - vegansk opskrift

Vegansk nutella

En opskrift på nutella baseret på hasselnøddesmør sødet med dadler og tilsat kakao, havredrik og havsalt. Smør det på brød, top på havregrød eller dyp æblebåde i. Opskriften giver et stort glas.
Antal 1 glas
Forb. tid 20 minutter

Equipment

  • Blender

Ingredienser
  

  • 300 g hasselnødder
  • 5 dadler uden sten
  • 4 spsk god kakao
  • dl havredrik
  • 1 tsk havsalt evt. mere

Sådan gør du
 

  • Rist hasselnødderne i ovnen i 10-15 minutters tid ved 150 grader, til de begynder at dufte ristet.
  • Lad dem afkøle en smule og nulr så skallerne af.
  • Kom de stadig lune afskallede hasselnødder op i en god blender og blend til hasselnøddesmør.
  • Først vil hasselnødderne blive blendet groft, så fint og stille og roligt vil det blive til en smørbar hasselnøddesmør. Skrab ned af siderne undervejs.
  • Det kan godt tage 5 minutters tid. Hvis din blender har svært ved at få fat, kan du tilsætte en spiseske olie eller to.
  • Tilsæt nu resten af ingredienserne og blend til en ensartet nutella.
  • Juster konsistens med havredrik og smag evt til med ekstra salt.
  • Opbevar i et skoldet luftæt glas i køleskabet.