Vegansk kartoffel-porresuppe
En cremet, smagsfuld og lækker kartoffel-porresuppe. Den er cremet op med Ærtebarista og dermed vegansk og plantebaseret. Opskriften er til 4 personer.
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
- 1 porre stor
- 2 fed hvidløg
- olivenolie
- 800 g kartofler
- 2 grøntsagsbuillonterninger
- 2 dl Dryk Ærtedrik Barista
- muskatnød
- salt og peber
- citronsaft
Fjern ender fra porren og skær den i tynde strimler. Skyl det rigtig godt, da der kan sidde jord mellem lagene.
Skræl hvidløg og hak det fint.
Steg porrer og hvidløg i lidt olivenolie ved middel-svag varme, til det bliver blødt.
Skrub kartofler og skær dem i små tern. Tilsæt dem til gryden og steg et par minutter.
Kom grøntsagsbuillonterninger i og vand så det dækker og lad det så simre under låg, til kartoflerne er møre.
Blend det til en cremet suppe og rør ærtedrik i. Smag til med fintrevet muskatnød, salt, peber og citronsaft.
Server - gerne med ristede græskarkerner og purløg på toppen. Måske lidt brød til.