Go Back
Vegansk kartoffel-porresuppe

Vegansk kartoffel-porresuppe

En cremet, smagsfuld og lækker kartoffel-porresuppe. Den er cremet op med Ærtebarista og dermed vegansk og plantebaseret. Opskriften er til 4 personer.
Antal 4 personer
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 10 minutter

Equipment

  • 1 Spækbræt
  • 1 Kniv
  • 1 Gryde

Ingredienser
  

  • 1 porre stor
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 800 g kartofler
  • 2 grøntsagsbuillonterninger
  • 2 dl Dryk Ærtedrik Barista
  • muskatnød
  • salt og peber
  • citronsaft

Sådan gør du
 

  • Fjern ender fra porren og skær den i tynde strimler. Skyl det rigtig godt, da der kan sidde jord mellem lagene.
  • Skræl hvidløg og hak det fint.
  • Steg porrer og hvidløg i lidt olivenolie ved middel-svag varme, til det bliver blødt.
  • Skrub kartofler og skær dem i små tern. Tilsæt dem til gryden og steg et par minutter.
  • Kom grøntsagsbuillonterninger i og vand så det dækker og lad det så simre under låg, til kartoflerne er møre.
  • Blend det til en cremet suppe og rør ærtedrik i. Smag til med fintrevet muskatnød, salt, peber og citronsaft.
  • Server - gerne med ristede græskarkerner og purløg på toppen. Måske lidt brød til.