Go Back
Opskrift på Veganske pebernødder

Veganske pebernødder

Små, sprøde og krydrede pebernødder lavet med havredrik og plantesmør for vegansk version. De smager, ligesom de plejer og er virkelig nemme at lave. Opskriften giver minimum 200 stk.
Antal 200 stk

Ingredienser
  

  • 200 g sukker
  • 200 g plantesmør blødt
  • ¾ dl Dryk havredrik barista
  • 400 g hvedemel
  • ½ tsk muskatnød fintrevet
  • 1 tsk allehånde stødt
  • 2 tsk ingefær stødt
  • 1 tsk nelliker stødt
  • tsk kanel stødt
  • 2 tsk kardemomme stødt
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du
 

  • Pisk smør og sukker sammen og pisk herefter havredrikken i.
  • Rør hvedemel sammen med natron, bagepulver og alle krydderier.
  • Pisk melblandingen i smørblandingen lidt ad gangen og saml det til sidst med hænderne.
  • Stil dejen på køl i et kvarters tid, mens ovnen varmer op til 175 grader varmluft.
  • Rul dejen ud til lange, tynde pølser og skær hvert pølse i SMÅ stykker.
  • Rul hver stykke til en rund kugle og placer dem med lidt plads imellem på en bageplade med bagepapir. Vi laver så mange, at vi skal bage 4-5 plader i alt med cirka 50-60 pebernødder på hver plade.
  • Husk at de hæver cirka dobbelt i størrelse, så de bliver en del større efter bagning.
  • Bag pebernødderne en plade ad gangen i cirka 6-9 minutter afhængig af størrelse. De skal være gyldne, inden du tager dem ud.
  • Fortsæt så med de andre plade. Lad dem køle helt af, inden du opbevarer dem i en lufttæt æske eller boks.