Granola med havredrik
Vi elsker en god portion hjemmelavet granola. Sprød, fuld af smag og kan varieres i tusinder. Og så overhældt med havredrik. Opskriften giver et stort glas.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
- 200 g havregryn grovvalsede
- 75 g mandler eller andre nødder
- 50 g græskarkerner
- 50 g kokosmel
- 1 dl kokosflager
- 2 tsk kanel stødt
- ½ tsk salt
- 75 g sirup
- 50 g nøddesmør fx hasselnøddesmør eller peanutbutter
- ¾ dl havredrik barista
Tænd ovnen på 170 grader.
Bland havregryn, nødder, kerner, kokosmel, kokosflager, kanel og salt sammen i en skål.
Smelt sirup og nøddesmør i en gryde over svag varme og rør havredrik i.
Bland det tørre med det våde og bred så ud på en bageplade med bagepapir.
Bag din granola i omkring 10 minutters tid, rør det lidt rundt og skru så lidt ned for varmen.
Lad det stå i små ti minutters tid, til du har en flot gylden farvet granola. Lad det evt. stå 5 minutters tid på eftervarmen, hvis det er for mørkt i farven men stadig ikke helt har fået nok tid i ovnen.
Lad det køle helt af og kom det så i en lufttæt beholder.