Go Back
Vegansk granola med havredrik

Granola med havredrik

Vi elsker en god portion hjemmelavet granola. Sprød, fuld af smag og kan varieres i tusinder. Og så overhældt med havredrik. Opskriften giver et stort glas.
Antal 1 glas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser
  

  • 200 g havregryn grovvalsede
  • 75 g mandler eller andre nødder
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g kokosmel
  • 1 dl kokosflager
  • 2 tsk kanel stødt
  • ½ tsk salt
  • 75 g sirup
  • 50 g nøddesmør fx hasselnøddesmør eller peanutbutter
  • ¾ dl havredrik barista

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 170 grader.
  • Bland havregryn, nødder, kerner, kokosmel, kokosflager, kanel og salt sammen i en skål.
  • Smelt sirup og nøddesmør i en gryde over svag varme og rør havredrik i.
  • Bland det tørre med det våde og bred så ud på en bageplade med bagepapir.
  • Bag din granola i omkring 10 minutters tid, rør det lidt rundt og skru så lidt ned for varmen.
  • Lad det stå i små ti minutters tid, til du har en flot gylden farvet granola. Lad det evt. stå 5 minutters tid på eftervarmen, hvis det er for mørkt i farven men stadig ikke helt har fået nok tid i ovnen.
  • Lad det køle helt af og kom det så i en lufttæt beholder.