En cremet og lækker opskrift på vegansk koldskål. Den er plantebaseret og lavet på Dryk ærtedrik og planteyoghurt, masser af citron, vanilje og lidt sukker. Super nemt og simpelt - uden at du savner klassikeren. Opskriften giver cirka 4 portioner.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene i 1 spsk af sukkeret og kom det op i en skål.
Tilsæt også resten af sukkeret, fintrevet citronskal, -saft og 1 dl ærtedrik.
Pisk til sukkeret er opløs og pisk så resten af ærtedrikken og yoghurten i.
Smag evt. til med ekstra citronsaft og sukker, men det er ikke sikkert, at det behøves. Den skal være syrligt sød.
Spis fx med kammerjunker, friske bær eller andet.
Noter
Koldskålen kan sagtens holde sig et par dage på køl. Du skal dog lige røre den sammen igen, da den godt kan skille en smule. Det påvirker dog hverken smag eller konsistens, når du rører den sammen igen.