Go Back
Veganske hveder - danish wheat buns

Veganske hveder

Her får du en opskrift på Dryk hveder uden æg og med vores dejlige havredrik. De kan dermed nemt laves veganske ved at bruge vegansk smør. Uanset hvad smager de skønt og er et must på Store Bededag. Opskriften giver 9-10 hveder.
Antal 9 stk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 16 minutter
Hævetid 1 time 15 minutter

Ingredienser
  

  • 80 g smør evt. vegansk
  • dl havredrik + lidt til pensling
  • 50 g gær
  • 50 g sukker
  • 7 g salt
  • 1 tsk stødt kardemomme med top
  • 550 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Smelt smør i en gryde og lad det køle lidt af.
  • Opløs gær i havredrik og rør derefter sukker, salt og kardemomme i.
  • Tilsæt smeltet, let afkølet smør og hvedemel.
  • Ælt dejen i 5 minutters tid - gerne på røremaskine, til den bliver blød og lækker.
  • Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i 30 minutter.
  • Del dejen i 9-10 stykker og rul dem til runde kugler.
  • Fordel dem i en fad foret med bagepapir med lidt plads imellem (de hæver nemlig en del).
  • Lad hvederne efterhæve i 45 minutter.
  • Pensl hvederne med havredrik og bag dem ved 180 grader varmluft i 15-17 minutter.