Havredrik Barista
– plantedrik udviklet til din kaffe

Den måske bedste plantedrik til din kaffe

Havredrik Barista er udviklet specielt til kaffe, både i hjemmet og til professionelle. Den har en dejlig konsistens, og havres søde smag fungerer godt til kaffe. Du kan steame Havredrik Barista på samme måde, som du almindeligvis laver skum til din latte og bruge samme mængde. Hvis du spørger os, er det verdens måske bedste plantedrik og den bedste havredrik i kaffe. Uanset om det er et skvæt kold havredrik i sort kaffe, eller om det er steamet til tyk, skummende og cremet havredrik i latte eller cappuccino.

Dryk Havre Barista tilfører tekstur og cremethed til din kaffe.
Ingredienser:
Havrebase (vand, havre 10%), rapsfrøolie, surhedsregulerende middel: dikaliumphosphat, bærestoffer: (calcium carbonat, calcium fosfat), salt, vitaminer (D3, riboflavin og B12).
Næringsindhold pr. 100 ml
Energi: 256 kJ/62 kcal
Fedt: 2,8 g
– Heraf mættede fedtsyrer 0,2 g
Kulhydrat: 7,8 g
– Heraf sukkerarter: 3,5 g
Protein: 1,0 g
Salt: 0,1 g
Vitamin D: 20%* – 1,0 µg
Riboflavin: 15%* – 0,21 mg
Vitamin B12: 15%* – 0,38 µg
Calcium 15%* – 120 mg
*procent af referenceindtag
Betaglukaner: 0,4 g/100 ml

En skumbar Havredrik Barista med smag og cremethed

Du er formentlig endt på denne side, fordi du er på jagt efter en skumbar havredrik til kaffen, der kan præcis det, du søger: En barista-havredrik. En plantedrik du kan komme i kaffen, der gør den cremet, laver luftigt skum og ikke overdøver smagen af kaffe. Vi har netop udviklet denne plantedrik, fordi vi ville have den i vores kaffe. Her bidrager havren til en mild sødme uden tilsat sukker. Du kan dog også sagtens bruge den i madlavning, smoothies, på havregryn eller i havregrød og meget mere. Husk at tjekke vores opskrifter med plantedrik, hvis du er på udkig efter inspiration eller bare lækker mad.

Dryk Havredrik Barista – som ko bare uden mælk

En god plante-barista skal efter vores mening kunne opføre sig ligesom en komælk, give god creme og tekstur, og samtidig skal den ikke overdøve smagen af kaffe. Det er netop hovedingredienserne i udviklingen af Dryk Havredrik Barista. Teksturen og smagen holder til eksempelvis at kunne brygge den perfekte caffe latte.

Næringsindhold i Havredrik Barista

Vores Havredrik Barista består af en base af vand og havre. Derudover tilsætter vi lidt rapsfrøolie og surhedsregulerende middel. Sidstnævnte for at få vores drik til at være præcis, som den skal være. Du skal dog vide, at alt er nøje valgt og godkendt til forbrug. Derudover tilsætter vi også lidt calcium og vitaminer i form af B12, D og riboflaviner for en mere næringsrig drik, der ligner det, du kender fra mælk. Næringsindholdet pr. 100 ml er 256 kJ/62 kcal og med en fedtprocent på 2,8%. Se de fulde næringsindhold herunder:

Måske er du stoppet med at spise og drikke mælkeprodukter. Måske kan du allerbedst lide smagen af havredrik, eller måske er du på udkig efter et alternativ til det, du plejer at bruge. Uanset hvad skal du ikke gå på kompromis, og det gør du ikke ved at vælge Dryk Havredrik Barista. Vi har udviklet en havredrik, der smager skønt i kaffen, og som kan steames og skummes, som du kender det fra mælk. Det skal ikke være træls at vælge et bæredygtigt alternativ, og det har vi sørget for. Vi drikker selv meget kaffe – fra sort kaffe med et skvæt plantedrik til den cremede og milde latte med varm, steamet og skummet plantedrik.

Nu er det ikke for at blære os (okay hvem prøver vi at narre? Selvfølgelig er det det!). Men vi har faktisk omvendt en hel del komælksdrikkere til at skifte til plantedrik efter at have smagt vores Havredrik Barista. Skal du også prøve? Du får tilfredshedsgaranti, men vi er ret sikre på, at du ikke får brug for det.

Havre Barista til din café

Er du måske selv ejer af en café, kaffebar eller sælger kaffe på anden måde, er du kommet til det rigtige sted. Vi er nemlig altid klar til en snak om levering til dig og dit sted, og du kan også få tilsendt en smagsprøve for at teste det selv først. Der er så stor forskel på de gode og de mindre gode plantedrikke, og det er vi helt sikre på, at dine gæster også bemærker. Mange af dem der bestiller havredrik i kaffen, er sikkert ret bevidste og velbevandrede i markedet for plantedrikke. Du kan læse endnu mere på vores caféside. Og husk at vi også har en Ærtedrik Barista, som du også bør prøve. Den er en smule mere mild og mindre sød i smagen end den med havre, og den er også rigtig god.

Der er en grund til, at flere og flere caféer vælger Dryk. Vi får nemlig mange positive tilbagemeldinger, og hvis du fx går på Coffee Collective, Lagkagehuset, Riccos og mange andre caféer rundt omkring i landet, kan du få Dryk Havredrik Barista i din kaffe. Dryk sniger sig lige så stille ind, og intet kunne gøre os mere glade.

Det siger den professionelle barista til Dryks plantedrik

Den er meget fed at arbejde med. Det jeg har været vant til at bruge, har man skulle bruge mere luft til for at gøre smooth, hvilket ikke giver nogen mening overhovedet. Men med Dryk er det faktisk samme udgangspunkt, som hvis det var komælk. Den er altså meget fed at arbejde med“. – Jonas, Barista, True Intent Coffee.

Hvad er forskellen på Dryks Havredrik og Havredrik Barista?

Dette spørgsmål får vi ret ofte fra jer, når I skal finde ud af hvilken havredrik, der passer bedst til jeres behov. Generelt kan de begge bruges der, hvor du ellers ville bruge komælk. Selvom Dryk Havredrik Barista er udviklet til kaffen, kan den som Dryk Havredrik sagtens bruges i madlavningen, ligesom Dryk Havredrik sagtens kan bruges i kaffen. Barista har en smule højere fedtprocent. Du vil f.eks. kunne smage forskel i din kaffe, som hvis du sammenlignede mælk i forskellige fedtprocenter. Vi bruger dem begge til alt, hvor mælk eller vand normalt bliver brugt. Det vil sige kaffe, kager, brød og andet bagværk, smoothies, havregrød, på havregrynene og andet morgenmad, pandekager, chiagrød, i supper, pasta- og gryderetter og meget meget mere (internet ankerlink til opskrifter). Også rent fra glas. Vi plejer dog at anbefale Havredrik Barista til kaffen, selvom den anden også sagtens kan bruges.

Her får du en cremet og skumbar havredrik til din kaffe.