Havredrik på rigtig havre og uden tilsat sukker | Dryk

Havredrik med behagelig smag med let sødme

Hvis du spørger os, så laver vi verdens måske allerbedste plantedrik. Dryk havredrik har en behagelig smag med let sødme og en dejlig konsistens, og du kan bruge den på samme måde, som du normalt bruger komælk.

Vores havredrikke er produceret af rigtig havre i modsætning til mange andre plantedrikke med nedkogt plantesirup. Vi tilsætter heller ikke sukker – det er havrens naturlige sødme, du kan smage. Havren kommer fra marker i Norden – fra det sydlige Finland henover Mellemsverige, sydlige Norge og Nordjylland, og drikken produceres i Sverige.

Næringsindhold i Dryk Havredrik

Ingredienserne i vores havredrik består af en base af havre og vand. Derudover tilsætter vi en smule rapsfrøolie, calcium og vitaminer som D og B12 for en mere næringsrig drik. Næringsindholdet pr. 100 ml er henholdsvis 209 kJ / 50 kalorier. Samme mængde indeholder 1,2 g fedt og 8,5 g kulhydrater, hvoraf 3,7 g er naturlige sukkerarter fra havren. Se præcis næringsindhold herunder:

Ingredienser: Havrebase (vand, havre 10%), rapsfrøolie, bærestoffer: (calcium carbonat, calcium fosfat), salt, vitaminer (D3, riboflavin og B12). 

Næringsindhold pr. 100 ml
Energi: 209 kJ/50 kcal
Fedt: 1,2 g
– Heraf mættede fedtsyrer 0,1 g
Kulhydrat: 8,5 g
– Heraf sukkerarter: 3,7 g
Protein: 0,9 g
Salt: 0,1 g
Vitamin D: 20%* – 1,0 µg
Riboflavin: 15%* – 0,21 mg
Vitamin B12: 15%* – 0,38 µg
Calcium 15%* – 120 mg
*procent af referenceindtag
Beta Glucan: 0,4 g/100 ml

Havredrik med tilsat calcium og D-vitamin

Vi har i Dryk valgt at bruge rigtig havre til forskel for mange andre, der bruger havresirup som base for deres havredrik. Der er helt naturligt næringsstoffer i havre – både calcium, D-vitamin, B12 vitamin og betaglukaner, der er et kostfiber, du blandt andet finder i havre. Undersøgelser viser, at betaglukaner i havre blandt andet reducerer kolesterol i blodet, der dermed reducerer risikoen for hjertesygdomme (kilde). Ulempen ved at bruge rigtig havre er, at næringsindholdet kan skifte fra gang til gang alt efter mark og landmand. For at sikre, at vi kan tilbyde jer den samme havredrik hver gang, og at det matcher det næringsindhold, du ser på kartonen, måler vi sammensætning i hver portion og sørger for, at der altid er det samme indhold i.

Er det en glutenfri havredrik?

Lige meget hvilken af vores havredrikke, du har fat i, så er indholdet af gluten meget lavt. Hvis vi tager vores havredrik som eksempel, så er der mindre end 100 ppm gluten (mg/kg produkt), der svarer til mærkningen “meget lavt glutenindhold”. Det er derfor næsten så tæt på glutenfri havredrik som muligt. Vil du have en drik, der er 100% glutenfri, så kan vi anbefale vores ærtedrikke.

Er den økologisk?

I vores havredrikke bruger vi havre, der er dyrket efter økologiske dyrkningsmetoder. Men vi må ikke kalde vores drikke økologiske. Og hvorfor ikke? Vores havredrikke er lavet på rigtig havre, og det betyder, at vi er nødt til at tilsætte vitaminer til det færdige produkt for at få et ens produkt hver gang. Læs mere om dette længere oppe ved afsnittet om vitaminer. Netop på grund af dette fortæller lovgivningen, at man ikke må kalde det en økologisk havredrik. Mange af de økologiske plantedrikke på markedet består ikke af rigtig havre men af hydrolyseret havresirup, som efter vores mening ikke har meget med havre at gøre. Du kan læse meget mere om det her. Det er vigtigt for dig som forbruger at vide.

Det siger kunderne

Der er heldigvis rigtig mange af jer, der elsker vores klassiske havredrik lige så meget som os. Birgit fortæller: “Havredrikken er så god, at den nu erstatter mælk herhjemme”. Jacob siger: “Der findes plantedrikke i supermarkedet og så findes der Dryk. Vi har prøvet alle varianter – Dryk topper hver gang.” Hvis du vil læse mere om, hvad vores kunder fortæller om Dryk, så kan du læse anmeldelser på Trustpilot.

Havredrik og ikke havremælk

EU har besluttet, at plantedrikke ikke må kaldes eller sælges som mælk, fordi der ikke er mælk i produktet. Det vil sige, at fx ordene havremælk og ærtemælk ikke må bruges, og at vi i stedet skal kalde det havredrik og ærtedrik. Også selvom vi måske bruger drikkene dér, hvor vi normalt ville have brugt komælk, så skal det stadig betegnes som en drik.

Hvordan kan Dryk havredrik anvendes?

I forlængelse af ovenstående kan du bruge Dryk havredrik alle de steder, hvor du normalvis ville have brugt komælk og i mange tilfælde også vand. Det vil sige, at hvis du skal have mælk i kaffen, så kan du bruge havredrik. Bager du en kage eller boller og skal bruge henholdsvis mælk eller vand som væske, så kan du erstatte med havredrik. Du kan også bruge den i smoothies, havregrød eller drikke den rent fra glas. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser. Vil du gerne inspireres til nye måder at anvende Dryk, så kan vi anbefale dig at tage et kig på vores opskrifter med plantedrik.

Er havredrik sundt?

Havredrik er faktisk den mest populære plantedrik herhjemme. Den er fuld af fibre, der er godt for fordøjelsen, og den er sund på den bæredygtige måde, fordi den kan laves på lokale ingredienser og har et stort udbytte per areal. Dryks havredrik er uden tilsat sukker og er beriget med calcium og vitaminer. Havredrik indeholder mere B6 Vitamin end komælk, og det bidrager til et bedre immun- og nervesystem. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at alle havredrikke er forskellige – vi skriver her med udgangspunkt i Dryk havredrik.

Hvem er Dryk?

Hvis du spørger os, laver Dryk verdens måske allerbedste plantedrik. Vi laver dem enten på havre eller ærter, og du finder dem både i klassisk drik, i barista og i kakao-variant (link til havrekakao-siden). Dryk er en forholdsvis ny virksomhed, der blev grundlagt i 2020 af iværksætterparret Christian Christensen og Marina Collin Hansen og siden er vokset til en god håndfuld medarbejdere, der alle brænder for en mere bæredygtig verden og for plantedrik, der får selv komælksdrikkere til at skifte.

Hvorfor vælge havredrikke fra Dryk?

Havredrik fra Dryk er en af de allerbedste på markedet. De fleste havredrikke laves på plantesirup og har derfor ikke så meget med havre at gøre. De er derudover også fyldt med sukker. Havredrik fra Dryk er lavet på rigtig havre fra Norden, er uden tilsat sukker og har en dejlig mild smag og sødme fra havren. Den kan erstatte mælk i alt fra smoothies til boller, kage, pandekager, lasagne og meget mere uden nogen eller stor smagsforskel. Dryk havredrik og plantedrik er elsket mindst lige så meget som jer, der i gennemsnit har givet 4,8 ud af 5 stjerner i anmeldelser på Trustpilot. Her bliver den beskrevet som “den bedste plantebaserede drik”, “min yndlingsmælk i kaffen” og “bedste smag og kvalitet”.

Smagekassen – Havredrik eller Ærtedrik?

Du kan smage vores forskellige varianter, hvis du køber vores populære Smagekasse. Her får du seks forskellige plantedrikke lavet på havre og ærter til bare 119 kr. (ex. fragt). Så kan du lave din egen smagstest derhjemme og beslutte dig for, hvilke du bedst kan lide.

Smagekasse Dryk