Opskrift

Veganske pebernødder

Der er jo så mange gode julesmåkager, og hvert år er det svært at vælge, hvad vi skal bage. Måske du kender det, eller måske du bager de samme slags hvert år. Brunkager og vaniljekranse eller måske pebernødder og finskbrød. Vi har udviklet en opskrift på veganske pebernødder. Og de smager lige så godt og bliver lige så sprøde som klassikeren. Vi vil næsten vædde med, at ingen vil opdage, at de er veganske. Og vi har alligevel spist en hel del pebernødder i vores liv.

Opskrift på veganske pebernødder

Veganske pebernødder laves faktisk fuldstændig som klassikeren. De er bare uden æg og fløde, og vi har i stedet brugt vores DRYK Havre BaristaDet gør ingen forskel, og du får stadig de sprøde småkager. Vi elsker nogle godt krydrede pebernødder. De skal nemlig smage af noget, og vi har virkelig også haft hele (jule)krydderiskuffen fremme. Det er ikke dårligt.

Opskrift på Veganske pebernødder
Veganske pebernødder

Veganske julesmåkager

Bare fordi du er veganer eller måske ikke spiser mælkeprodukter, så skal du bestemt ikke snydes for julesmåkagerne. Man kan nemlig med mange julesmåkager lave dem i en vegansk udgave. Her har vi lavet veganske pebernødder, og du opdager det ikke engang. Vi har brugt plantesmør og havredrik, og dejen tager vitterligt ikke engang 5 minutter at røre sammen. Og så skal de bare rulles til (små!) kugler – de hæver en del i ovnen.

Tip: bag et par pebernødder og se, hvor meget de hæver. Og der skal nok være nok pebernødder. Vi får cirka 200-250 stk ud af sådan en portion her. Perfekt værtindegave.

Opskrift på Veganske pebernødder

Veganske pebernødder

Små, sprøde og krydrede pebernødder lavet med havredrik og plantesmør for vegansk version. De smager, ligesom de plejer og er virkelig nemme at lave. Opskriften giver minimum 200 stk.
Antal 200 stk

Ingredienser
  

  • 200 g sukker
  • 200 g plantesmør blødt
  • ¾ dl Dryk havredrik barista
  • 400 g hvedemel
  • ½ tsk muskatnød fintrevet
  • 1 tsk allehånde stødt
  • 2 tsk ingefær stødt
  • 1 tsk nelliker stødt
  • tsk kanel stødt
  • 2 tsk kardemomme stødt
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du
 

  • Pisk smør og sukker sammen og pisk herefter havredrikken i.
  • Rør hvedemel sammen med natron, bagepulver og alle krydderier.
  • Pisk melblandingen i smørblandingen lidt ad gangen og saml det til sidst med hænderne.
  • Stil dejen på køl i et kvarters tid, mens ovnen varmer op til 175 grader varmluft.
  • Rul dejen ud til lange, tynde pølser og skær hvert pølse i SMÅ stykker.
  • Rul hver stykke til en rund kugle og placer dem med lidt plads imellem på en bageplade med bagepapir. Vi laver så mange, at vi skal bage 4-5 plader i alt med cirka 50-60 pebernødder på hver plade.
  • Husk at de hæver cirka dobbelt i størrelse, så de bliver en del større efter bagning.
  • Bag pebernødderne en plade ad gangen i cirka 6-9 minutter afhængig af størrelse. De skal være gyldne, inden du tager dem ud.
  • Fortsæt så med de andre plade. Lad dem køle helt af, inden du opbevarer dem i en lufttæt æske eller boks.

Scroll to Top