Opskrift

Plantebaseret nutella

Vi er mange, der godt kan lide nutella. Eller i hvert fald har det som et nostalgisk minde fra barndommen som noget, vi kun måtte få ved særlige lejligheder. Nu er det slut med det. Vi stemmer for, at man bør kunne spise nutella hver dag, hvis man har lyst. Derfor har vi lavet denne opskrift på plantebaseret nutella, og den smager så dejligt.

Opskrift på plantebaseret nutella

Denne nutella den er sødet med dadler, lavet på hasselnøddesmør og tilsat DRYK Havredrik, god kakao og lidt salt. Helt simpelt og super lækkert. Perfekt til at smøre på friskbagte boller eller pandekager, toppe på grød, dyppe friske æblebåde i eller spise med ske. Nogle gange foretrækker vi den sidste.

Vegansk nutella

Vi har nemlig brugt DRYK Havredrik som væske, der sammen med dadler bidrager med sødme. Her ville du også sagtens kunne bruges vores DRYK Havre Kakao som væske eller i det mindste bare drikke et glas, imens du forbereder nutellaen. Det tager 20 minutter, så du kan næsten nå at drikke to.
Sund nutella - vegan nutella
Sund nutella - vegansk opskrift

Vegansk nutella

En opskrift på nutella baseret på hasselnøddesmør sødet med dadler og tilsat kakao, havredrik og havsalt. Smør det på brød, top på havregrød eller dyp æblebåde i. Opskriften giver et stort glas.
Antal 1 glas
Forb. tid 20 minutter

Equipment

  • Blender

Ingredienser
  

  • 300 g hasselnødder
  • 5 dadler uden sten
  • 4 spsk god kakao
  • dl havredrik
  • 1 tsk havsalt evt. mere

Sådan gør du
 

  • Rist hasselnødderne i ovnen i 10-15 minutters tid ved 150 grader, til de begynder at dufte ristet.
  • Lad dem afkøle en smule og nulr så skallerne af.
  • Kom de stadig lune afskallede hasselnødder op i en god blender og blend til hasselnøddesmør.
  • Først vil hasselnødderne blive blendet groft, så fint og stille og roligt vil det blive til en smørbar hasselnøddesmør. Skrab ned af siderne undervejs.
  • Det kan godt tage 5 minutters tid. Hvis din blender har svært ved at få fat, kan du tilsætte en spiseske olie eller to.
  • Tilsæt nu resten af ingredienserne og blend til en ensartet nutella.
  • Juster konsistens med havredrik og smag evt til med ekstra salt.
  • Opbevar i et skoldet luftæt glas i køleskabet.

Scroll to Top