Sund nutella - vegan nutella
Sund nutella - vegan nutella

Vi er mange, der godt kan lide nutella. Eller i hvert fald har det som et nostalgisk minde fra barndommen som noget, vi kun måtte få ved særlige lejligheder. Nu er det slut med det. Vi stemmer for, at man bør kunne spise nutella hver dag, hvis man har lyst. Derfor har vi lavet denne opskrift på sund nutella, og den smager så dejligt.

Opskrift på sund nutella

Vi kan selvfølgelig diskutere ordet ‘sund’ i forhold til denne nutella. Nuvel, den er ikke kalorielet, men den er naturligt sødet med dadler, lavet på hasselnøddesmør og tilsat havredrik, god kakao og lidt salt. Helt simpelt og super lækkert. Perfekt til at smøre på friskbagte boller eller pandekager, toppe på grød, dyppe friske æblebåde i eller spise med ske. Nogle gange foretrækker vi den sidste.

Sund nutella - vegansk opskrift

Vegansk nutella

Udover at det er en sundere version af nutella, så er opskriften faktisk også vegansk. Helt uden at prøve på det. Vi har nemlig brugt havredrik som væske, der sammen med dadler søder helt naturligt. Her ville du også sagtens kunne bruges vores kakaodrikke som væske eller i det mindste bare drikke et glas, imens du forbereder nutellaen. Det tager 20 minutter, så du kan næsten nå at drikke to.

Vil du se en video af, hvordan vi laver vores nutella, så kan du finde den på Instagram.

Sund nutella

En opskrift på sundere nutella baseret på hasselnøddesmør sødet med dadler og tilsat kakao, havredrik og havsalt. Smør det på brød, top på havregrød, dyp æblebåde i eller spis med ske. Opskriften giver et stort glas.
Forb. tid 20 min
Ret Snack
Antal 1 glas

Equipment

  • Blender

Ingredienser
  

  • 300 g hasselnødder
  • 5 dadler uden sten
  • 4 spsk god kakao
  • dl havredrik
  • 1 tsk havsalt evt. mere

Sådan gør du
 

  • Rist hasselnødderne i ovnen i 10-15 minutters tid ved 150 grader, til de begynder at dufte ristet.
  • Lad dem afkøle en smule og nulr så skallerne af.
  • Kom de stadig lune afskallede hasselnødder op i en god blender og blend til hasselnøddesmør.
  • Først vil hasselnødderne blive blendet groft, så fint og stille og roligt vil det blive til en smørbar hasselnøddesmør. Skrab ned af siderne undervejs.
  • Det kan godt tage 5 minutters tid. Hvis din blender har svært ved at få fat, kan du tilsætte en spsk olie eller to. Så skulle den gerne få fat og lave det til hasselnøddesmør.
  • Tilsæt nu resten af ingredienserne og blend til en ensartet nutella.
  • Juster konsistens med havredrik og smag evt til med ekstra salt.
  • Opbevar i et skoldet luftæt glas i køleskabet.
Keyword Dadler, Hasselnødder, Hasselnøddesmør, Havredrik, Nutella

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering