Sommer er lig med tid til sol på næsen og is i maven. Er det ikke rigtigt? Her hos Dryk elsker vi is, og vi elsker også at eksperimentere med nye isvarianter. Her får I en opskrift på en mælkechokoladeis, der endda kan laves vegansk. Den er smager intenst af chokolade og er lavet med DRYK Ærtedrik Barista.
Opskrift på chokoladeis
Hvilken type er du, når du skal vælge is i en isbutik? Er du til de tunge is med chokolade og karamel eller er du til de friske sorbeter med frugt? Denne mælkechokoladeis er til den tungere side. Den har en helt fantastisk cremet konsistens og en intens smag af mælkechokolade. Den er super nem at lave og består kun af 4 ingredienser: DRYK Ærte Barista, fløde, sukker og mælkechokolade plus et nip salt. Salt fremhæver virkelig smagen og går strålende i kontrast til den søde is.
Tip: Vil du tage denne chokoladeis til nye højder, så top den med lidt flagesalat og evt. lidt god olivenolie. Du kan selvfølgelig også spise den, som den er eller med nogle friske bær til.
Chokoladeis med mælkechokolade
Mælkechokoladeis
Equipment
- Ismaskine
Ingredienser
- 200 ml fløde evt. vegansk
- 200 g mælkechokolade evt. vegansk
- 100 g sukker
- 300 ml Ærtedrik Barista
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Varm fløde i en gryde til lige før kogepunktet.
- Hak chokolade groft og kom det i den varme fløde. Rør rundt, til chokolade er opløst.
- Kom sukker i og rør rundt, til det er opløst.
- Tilsæt kold ærtedrik og et nip salt og rør rundt til en ensartet masse.
- Sæt cremen på køl i en halv-hel time, til den er kold og kør den så på ismaskinen.
- Når konsistensen er som tyk softice, skal isen i en beholder og derefter i fryseren i minimum 3-4 timer, til den har sat sig.