Koldskålssæsonen. Åh det er bare himmerige ved hver eneste skefuld. I hvert fald hvis du spørger os her hos Dryk. Vi har endda udarbejdet en opskrift på plantebaseret og vegansk koldskål, så vi kan få koldskål OG DRYK på en og samme tid. Og hvis vi selv skal sige det, er vi lykkedes ret godt med det.
Opskrift på vegansk koldskål
Vi hylder sæsonen for koldskål med en opskrift på vegansk koldskål med DRYK Ærte Barista, med smag af vanilje og appelsin. Opskriften er nem og består af ingredienser, som du kan købe i almene supermarkeder. Herudover deler vi også nogle nogle tips med ingredienser til forskellige versioner, der måske kræver et besøg i lidt mere specielle butikker – til gengæld får dig endnu tættere på en koldskål, som du kender den.
Til de eksperimenterende
Vil du kræse om din koldskål, så kan du prøve en eller flere af følgende tips.
- Tilføj en dl eller to (plante)fløde pisket til skum for en endnu mere luftig og luksus koldskål.
- Brug æblesyre for at ramme en mere rigtig og mere kærnemælkslig syre eller plantebaseret mælkesyre.
- Vælg den plantebaserede yoghurt, du er gladest for, og som er mest neutral i smagen.
- Fermenter din ærtedrik og få en mere syrlig drik, du derefter kan blande med yoghurt og de andre ingredienser. Dette punkt kræver nok lidt mere research, men er bestemt muligt.
- Brug vandet fra kikærter og pisk det luftigt med sukker. Vend det i for en mere luftig koldskål.
Vegansk koldskål med kammerjunkergranola
DrykEquipment
- 1 Piskeris
Ingredienser
Koldskål
- 6 dl DRYK Ærte Barista
- 1 tsk vaniljepasta
- 1 stk Citron, saft og skal
- 4 spsk Sukker
- 4 dl Yoghurt Neutral
- 1 håndfuld kammerjunker
- 50 g granola
Sådan gør du
Koldskål
- Tilsæt 1 dl Ærte Barista, sukker, vaniljepasta, fintrevet citronskal- og saft i en skål
- Pisk til sukkeret er opløst og kom resten af Ærte Barista samt yoghurt i
- Smag evt. til med ekstra citronsaft og sukker
- Knus kammerjunker og bland sammen med granola
- Kom koldskålen i en skål og top med kammerjunkergranola